Introduktionen & schema


Textschema VT20

  • Gul rubrik innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion som är alkoholfria.
  • Röd rubrik innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion där alkohol är tillåtet. 
  • Blå rubrik innebär aktiviteter som är arrangerade av Örebro universitet. Du behöver inte köpa/visa upp introbrickan för att delta på dessa aktiviteter.

Torsdag 16e januari – TJUVSTART

Den här dagen tjuvstartar Coraxs introduktion VT20 – och som vi längtat! Här ges det första tillfället att köpa en intropåse som är din biljett till att delta i introduktionen. Efter det kommer du bli tilldelad en introgrupp som du tillsammans under eftermiddagen kommer börja lära känna under olika lekar och utmaningar.

När? 16.00

Var? Corax sektionsrum som ligger i Långhuset.

Vad ska jag ha med mig? Möjlighet att swisha för intropåsen

 

Torsdag 16e januari – HÄNG I INTROGRUPPEN

Efter tjuvstarten fortsätter vi med grupphäng! Här kommer ni i introgruppen umgås, chilla och lära känna varandra ännu bättre. Vad ni gör under hänget är upp till varje grupp, det kan bli alltifrån gruppmiddag till sällskapsspel eller filmmys!

När? 17.30

Var? Samling i Studentcentrum, Långhuset

Vad ska jag ha med mig? Introbrickan!

 

Fredag 17e januari – SCHLAGERFEST

Glitter och bling!! Ta fram din bästa paljettoutfit, dra på boan och ta med dig fläkten! Ikväll är kvällen du har chansen att leva ut dina sanna mellodrömmar! Efter förfester i de egna faddergrupperna kommer vi mötas upp på vårat fantastiska kårhus. Örebro Kårhus, eller “Kåren” som det ofta kallas, ligger mitt på universitetsområdet och där ska vi dansa hela natten!

När? 18.00

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation!

 

Lördag 18e januari – CORAXKAMPEN

Vad är mer passande för att lära känna varandra om inte att ta fram våra tävlingsinstinkter? Denna dag kommer bjuda på olika grenar i sann Corax-anda! Vi tävlar i introgrupperna för att avgöra vilka som är bäst när det väl gäller! Men kom ihåg – det viktigaste är ändå att ha kul!?

När? 11.30

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och kläder du kan röra dig i!

 

Lördag 18e januari – HUVUDBONADSFEST

Tjuvstartsveckans börjar lida mot sitt slut, men huvudsaken är att vi har haft roligt! Denna kväll plockar vi fram det bästa, roligaste, snyggaste eller mest kreativa vi kan ha på huvudet. Hattar, kepsar, diadem, tomteluvor, studentmössor eller cykelhjälmar, allt är okej! Kvällen till ära kommer vi röra oss mot stan, nämligen bestämt nattklubben Satin, efter att vi förfestat i grupperna! 

När? 18.00

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation!

 

Måndag 20e januari – VÄLKOMSTDAGEN VT20

Den här dagen är den första dagen på vårterminen 2019! Under dagen kommer du få ett informativt och första välkomnande till Örebro universitet! Du kommer ges information om ditt program och möjlighet att gå en campusvandring för att lära känna Örebro universitets campus, lokaler och funktioner bättre. Det kommer även finns möjlighet att äta lunch tillsammans med faddrar från Corax! Mer information hittar du i ditt Välkomstmail från Örebro universitet eller på oru.se.

När?  Information om tider hittar du i ditt välkomstmail!

Var? Örebro universitets campus

Vad ska jag ha med mig? Glatt humör

 

 

Måndag 20e januari – MUSIKKVÄLL

“Musik ska byggas utav glädje, av glääädje bygger man musik”. Kvällen är kommen då det inte är viktigt att man kan sjunga, endast ATT man sjunger. Corax studiesociala utskott kommer leda introgrupperna genom ett antal olika musiktävlingar, allt från norsk karaoke till vanligt hederligt musikquiz, kvällen kommer bjuda på något för alla! 

När? 17.15

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och din starkaste sångröst!

 

Tisdag 21a januari – SPELKVÄLL

Varmt välkommen till en alldeles lysande spelkväll på vårt älskade Kåren! Visa upp dina speltalanger, vässa tankeknölarna och lär känna nya människor över spel som Med andra ord, Cards against humanity eller Rappakalja. Ta med ditt bästa humör så ser vi till att du får en helt fantastisk kväll med Corax.
PS. Det kommer finnas möjlighet att köpa fika!

När? 17.30

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och tävlingsinstinkten!

 

Onsdag 22a januari – PUBRUNDA

Pubrundan – en kväll som vi sent ska glömma! Alla universitetets sektioner möts denna kväll och kommer vandra över stadens gator för att besöka de bästa pubarna runt om i Örebro. Kvällen håller ett högt tempo och avslutas gemensamt på nattklubben Strömpis!

När? 17.00 eller 17.30

Var? Samling i Studentcentrum eller vid Våghustorget

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation!

 

Fredag 24e januari – PLUGGA MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Om du är student vid Örebro universitet och har någon form av funktionsnedsättning är du välkommen till detta informationspass om vilket stöd du kan få. Universitetets målsättning är att du som student med funktionsnedsättning ska kunna delta i studier på lika villkor som andra studenter. Funka berättar om möjligheten att ansöka om särskilt pedagogiskt stöd för dig som har en funktionsnedsättning. Det kommer även att finnas utrymme att ställa frågor under passet.

När? 12.15-13

Var? L109, Långhuset

 

Fredag 24e januari – VOLLEYBOLLTURNERING

Äntligen är det dags för den traditionsenliga volleybollturneringen!

Här avgör vi vilken kårsektion eller studentförening som samarbetar bäst! Var med och tävla för Corax eller följ med och heja på dina vänner. Vi bjuder på skön musik och en trevlig uppstart inför helgen! Första matchen 16:10 och vi rundar av kring 18:00. Här kommer vi behöva ett nystudentslag som är sugna på att spela lite volleyboll och hjälpa oss i kampen om den ärofyllda pokalen! Gör er redo!

Psst! Har hört att det kommer vara elitspelare på plats? Örebro Volley är ett av de bästa lagen i Sverige och har även flertalet spelare representerade i landslaget.

När? 15.45

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och hejarrösten!

 

Fredag 24e januari – FÄRGFEST

Kärleken är röd, och röd är Corax!! Kvällens festtema är då FÄRGFESTEN vilket är Corax time to shine i kärlekens färg! Så på med alla röda kläder ni har, måla ansiktet eller pryd er på annat sätt i rött! Vi kommer börja kvällen med en gemensam förfest i Grankottelokalen tillsammans med övriga introgrupper i Corax. Sen dansar vi tillsammans vidare mot Kåren!

När? 18.30

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation!

 

Lördag 25e januari – FULSITTNING

Det har blivit dags för en makalös fulsittning på Ritz! Kvällens tema kommer spela på introduktionens övergripande tema vilket är “Back to the…!”, så klä er gärna i det årtionde som just er grupp reppar! Oavsett om ni har en riktig 70-tals discooutfit, 80-taliga neonfärger i mängder eller 90-talets stentvättade jeans så kan vi lova en enastående kväll med alla grupper!

När? Fråga dina faddrar!

Var? Fråga dina faddrar!

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation!

 

Söndag 26e januari – ÖREBRO VOLLEY – LINKÖPING

Välkomna till Idrottshuset för Örebro Volleys hemmamatch mot inga mindre än Linköping! Har ni inte fått nog utav fredagens volleybollmatcher? Är ni sugna på att se hur riktiga proffs jobbar och heja Örebro volley till ännu en vinst? Såklart ni vill! Missa inte detta ypperliga tillfälle att gå på volleyboll gratis med era nyfunna vänner här på universitetet!

När? 13.15 eller 13.45

Var? Samling i Studentcentrum eller vid idrottshuset

Vad ska jag ha med mig? Introbricka!

 

Måndag 27e januari – BOWLING

Hörde jag STRIKE? Att du gjorde! Det har blivit dags för en riktigt trevlig måndagskväll på Pitchers där ni får visa upp era bowlingskills! Utmana varandra för att se vem som är den största talangen och om någon kan få “den perfekta serien” (dvs 300 poäng). Det här kommer bli superskoj, för vem älskar inte bowling?

När? 17.15 eller 17.45

Var? Samling i Studentcentrum eller vid Våghustorget

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och vinnarskallen!

 

Tisdag 28e januari – PLUGGA SMARTARE

Välkommen till en föreläsning i studieteknik, här får du tips på hur du kan använda din tid så effektivt som möjligt. Hur lägger du smartast upp en studieplan? Vilka olika studietekniker kan du använda dig av? Hur tar du tillvara på den schemalagda undervisningen på bästa sätt? På detta pass får du förutsättningarna för att komma igång med dina studier på ett bra sätt.

När? 15.15-16

Var? L2, Långhuset

 

Onsdag 29e januari – TENTAMENSINFO

Vi går igenom  vilka regler du måste förhålla dig till både innan, under och efter en tentamen. Det är okej att äta din lunch under detta informationspass.

Passet ges även onsdagen den 22 januari och onsdagen den 5 februari samma tid.

När? 12.15-13

Var? L2, Långhuset

 

Onsdag 29e januari – PIRATFEST

Skepp ohoj, för nu ska piraterna i Corax ha skoj! Ta svärdet i ett ordentligt grepp och kom ombord på vårt sjörövarskepp. Sätt på eran stiligaste ögonlapp och kamma eran papegoja – för ikväll gör vi myteri med mycket tjoa och stoja. Mot krysset på skattkartan vi skutan styr – ladda kanonerna och låt dem ge fyr. Efter gemensam förfest med alla Corax-pirater i Röda Paviljongen vankas det landgång på Strömpis!

När? 18:00

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation!

 

Torsdag 30e januari – LUNCH FÖR TECKENSPRÅKIGA STUDENTER

Här får du som teckenspråkig student möjlighet att träffa andra teckenspråkiga studenter på Örebro universitet. Vi bjuder på lunchen, du behöver bara anmäla dig senast tisdagen den 28 januari till funka@oru.se.

När? 12.15-13

Var? Samling i Krakafoajen i Långhuset

 

Torsdag 30e januari – AKADEMISKT SKRIVANDE

Vad innebär det att skriva texter på universitetsnivå?Under dessa 45 minuter får du lära dig vad en akademisk text är, vad som utmärker den och hur du kan lära dig att skriva akademiskt. Du får med dig kunskaper i skrivande som du kommer att ha nytta av i dina studier. Den här introduktionsföreläsningen riktar sig till nya studenter inom alla ämnen, som kommer att skriva akademiska texter på svenska.

När? 15.15-16

Var? L2, Långhuset

 

Torsdag 30e januari – SÅ KAN DET LÅTA

I årets upplaga av Så kan det låta gäller det för varje kårsektion att samla så många poäng i så många olika grenar som möjligt. Domare är representanter från Örebro kommun, Örebro studentkår och Örebro universitet och vi lovar- gillar du att showa och stå på scen och kämpa för ditt lag så är det här en tävling för dig. 

Så kan det låta kommer att bjuda på en fantastisk kväll som du inte vill missa!

När? 16.30

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och din bästa sångröst!

 

Fredag 31a januari – AFTERSKIFEST

Vi drar till fjällen
fest hela kvällen
Ute och glider
med snowboard och skidor

Inte riktigt kanske, men vi kan ju låtsas som det i alla fall, för nu är det dags för AFTERSKIFEST! Det är januaris sista dag och kallt som sjutton, så på med understället, pjäxorna och mössan och glid på förfest med egna gruppen innan vi alla ses senare under kvällen på Kåren! Detta kan inte bli annat än SKID-KUL!

När? 18.00

Var? Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation!

 

Lördag 1a februari – BRUNCH

Oavsett om du är lite sliten eller utvilad som få efter gårdagen, så passar väl en hejdundrande brunch på 4e Våningen helt perfekt dagen till ära! Rykten säger även att brunchen här är riktigt bra, och som en klok person en gång sa: gratis är GOTT!

Medans ni avnjuter maten kan ni ju bland annat diskutera vem av er som hade bäst dancemoves på Kåren igår? 


När? 11:30 eller 11.45

Var? Samling i Studentcentrum eller vid 4e Våningen

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och en hungrig mage!

 

Lördag 1a februari – BOKSTAVSFEST

Tiden är slagen för Bokstavsfest! Om temat känns svårtolkat kommer här en bättre beskrivning: heter du Anna kan du klä ut dig till kanske en ananas eller en anakonda, och heter du Peter kanske du har lust att klä ut dig till ett päron eller en parkbänk? Endast fantasin sätter gränser! Vi kommer allihopa ha en gemensam förfest på Satin där det bjuds på buffé (återigen, gratis är GOTT), bra musik och gött häng! Efter det stannar vi kvar på Satin för en riktigt festlig klubbkväll!

När? Fråga dina faddrar!

Var? Fråga dina faddrar!

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation!

 

Söndag 2a februari – BIOVISNING

Andra veckan på terminen är över och vad passar då bättre än att gå på bio med nyfunna vänner? Ta något att tugga på och förbered er för en skön kväll!

Film: Harry Potter och Fången från Azkaban

Filmen kommer att visas på engelska med engelska undertexter.

När? 19.00-22.00

Var? L2, Långhuset

 

Måndag 3e februari – PUBKVÄLL

Man brukar ju säga att måndag är veckans kanske tråkigaste dag? Hur ska vi lösa detta då? Jo, vi drar till Stora Örebro för en härlig pubkväll tillsammans! Här kommer det finnas möjlighet att käka mat, spela spel, sjunga karaoke och bara ha det gött med de andra i gänget!

När? 17.15 eller 17.45

Var? Samling i Studentcentrum eller vid Våghustorget

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation!

 

Tisdag 4e februari – VÄLKOMSTMÄSSAN

Nu när du börjat hitta din plats i Örebro är det dags att se hur du kan förbättra din studietid. Vi har bjudit in ca 40 utställare, allt ifrån föreningar, företag och verksamheter som bidrar till en bättre studietid för dig som student. Vi lovar dig, det finns något för alla!

När? 11.30-14

Var? Novafoajen

 

Tisdag 4e februari – PRISON ISLAND

Vi har väl alla någonsin sett “Fångarna på fortet” på TV och tänkt att “det där, det vill jag prova!” Denna tisdagskväll får ni chansen! Vi ska allihopa till Prison Island där vi ska försöka lösa utmanande uppgifter som kommer kräva både gnuggande av tankeknölar, samarbete och laganda. För visst klarar vi alla 25 kluriga fängelseceller tillsammans? Vi kommer även få chansen att testa våra jägarinstinkter i ett skojsigt lasergame! 


När? 17.15 eller 17.45

Var? Samling i Studentcentrum eller vid Våghustorget

Vad ska jag ha med mig? Introbricka, fokus och tävlingsinstinkt!

 

Onsdag 5e februari – CAMPUSMÄSSAN

Campusmässan är Örebro universitets största arbetsmarknadsmässa. Campusmässan är en plats där du som student har chansen att träffa arbetsgivare från en bredd av branscher. Under Campusmässan hittar du över hundra arbetsgivare samlade under ett tak under en dag i Novahuset på Örebro universitet. Campusmässan är en mötesplatsen för arbetsgivare och studenter där kontaktskapande, rekrytering och framtid står i fokus.

Var? Novahuset

 

Onsdag 5e februari – FILMKVÄLL

“Film är bäst på bio”, äh! Vi säger att film är bäst på universitetet! Vi ser till att det visas en bra film samt att det finns snacks att tugga på, mer än så behövs väl knappast för en lyckad kväll? Släpp tentaplugget för ett par timmar och kom till uni för en mysig filmkväll – det har du faktiskt förtjänat! 

När? 18.00

Var? Samling i studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och myskläder!

 

Torsdag 6e februari – LUNCH FÖR STUDERANDE FÖRÄLDRAR

Kom och träffa andra studerande föräldrar och utöka ditt nätverk! Kombinerar du studierna med att vara förälder och vill träffa andra studerande föräldrar för att skapa nya kontakter och dela tips och tricks? Då ska du komma på denna lunch! Vi bjuder på lunchen, du behöver anmäla dig senast måndagen den 3 februari via formuläret på denna hemsida: oru.se/introduktionsschema

När? 12.15-13.30

Var? Samling i Krakafoajén, Långhuset

 

Torsdag 6e februari – AKADEMISKT SKRIVANDE

Vad innebär det att skriva texter på universitetsnivå?Under dessa 45 minuter får du lära dig vad en akademisk text är, vad som utmärker den och hur du kan lära dig att skriva akademiskt. Du får med dig kunskaper i skrivande som du kommer att ha nytta av i dina studier. Den här introduktionsföreläsningen riktar sig till nya studenter inom alla ämnen, som kommer att skriva akademiska texter på svenska.

När? 15.15-16

Var? L2, Långhuset

 

Torsdag 6e februari – VINTER OS

Eftersom riktiga Vinter-OS inte är förrän om två år, tänker vi att vi tjuvstartar med en egen variant redan nu! Vid Tybblekullarna kommer vi tävla gruppvis mot varandra i olika vintersporter (som högst troligt inte skulle passa ett riktigt OS) och bara ha det riktigt kul denna vinterkväll tillsammans! Det kommer även bjudas på lite ätbart för att fylla på depåerna mellan tävlingarna! Klara, färdiga, gå – nu kör vi!

När? 17.15

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och varma, oömma kläder!

 

Fredag 7e februari – COLLEGEKVÄLL

Vad vore väl en introduktion på universitetet utan en COLLEGEFEST? Kvällen kommer fyllas av koppar och bollar och Örebro universitetets mest ärorika sport, nämligen BEERPONG! Nu har du äntligen chansen att embracea din inre collegekaraktär! Är det en cheerleader, quarterback eller kanske till och med rektorn? Hur du än ser ut bjuder Corax tillsammans med Örebro Beerpong-sällskap in dig till Röda Paviljongen för en oförglömlig kväll med alla introgrupperna!

När? 17.45

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation!

 

Lördag 8e februari – BRÄNNBOLL MED SOBRA

Sista lördagen är kommen på denna fantastiska introduktion! Det är dags för den traditionella och åtrovärda vinbrännbollen där Corax och Sobra möts i en rafflande kamp! I samlad röd trupp drar vi till gräset (snön?) bakom Röda Paviljongen och hejar antingen på som åskådare eller hjälper Corax att kämpa för vinsten! Och vem vet, kanske får en viss general i Corax en fin överraskning vid seger? Det här är den sista gemensamma aktiviteten innan Grande Finale av introduktionen!

 

När? 12.00

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka, oömma kläder och VINNARSKALLEN!

 

Lördag 8e februari – PYJAMASPARTY

Visst går tiden fort när man har roligt? Vi är redan framme vid sista introkvällen, hur hände det? Den ska i alla fall avslutas med den absolut mysigaste festen! Ta på tofflor, morgonrock, mysdress eller pyjamas (listan kan göras lång) och ladda upp med era bästa pyjamaspartyaktiviteter! Efter förfester i egna grupperna avslutar vi introduktionen där vi började, på vårat kära KÅREN! Och som man brukar säga: if you SNOOZE you LOSE – så detta vill ni inte missa!

När? 18.00

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka, legitimation och mysigaste pyjamasen!

 

Söndag 9e februari – BIOVISNING

Andra veckan på terminen är över och vad passar då bättre än att gå på bio med nyfunna vänner? Ta något att tugga på och förbered er för en skön kväll!

Film: Green Book

Filmen kommer att visas på engelska med engelska undertexter.

När? 20.00-22.00

Var? L2, Långhuset

 

Lördag 22a februari – FINSITTNING

Mer info kommer när finsittningen börjar närma sig!

Var? Frimis Salonger