Introduktionen & schema


● Grön rubrik innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion som är
alkoholfria.

● Röd rubrik innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion där alkohol är tillåtet.

● Blå rubrik innebär aktiviteter som är arrangerade av Örebro universitet. Du behöver inte köpa/visa upp introbrickan för att delta på dessa aktiviteter.

Alla gröna, röda och blåa aktiviteter är frivilliga och du väljer att delta precis hur mycket du själv vill, du är varmt välkommen att ansluta NÄR SOM HELST under dessa veckor.

Du kan alltid förvänta dig att möta glada faddrar på aktiviteter markerade med grön och röd rubrik! För att du ska kunna delta i dem aktiviteterna måste du köpa en intropåse, innehållandes en introbricka. Intropåsen kostar 200 kronor och den kan betalas med Swish. Intropåsen köper du hos dina generaler i Corax sektionsrum. För att kunna delta på introduktionen behöver du vara medlem i Örebro studentkår. Medlemskapet köper du via deras hemsida: ​https://medlem.orebrostudentkar.se​, och kostar även det 200 kronor. Detta görs innan introduktionen börjar, vi generaler vill se en bekräftelse av medlemskapet vid köp av intropåse. Vi börjar sälja intropåsarna redan till första aktiviteten (alltså den 30 augusti, vi ses då!). Kom ihåg att alltid ha med din introbricka vid de gröna och röda aktiviteterna, det fungerar som din biljett in.

Vid frågor når du oss lättast på:

Facebook Sida eller @Generalerna corax
Mail: ​introduktionsansvariga@sektionencorax.se
Elin Svensson 072 – 230 49 82 Signe Axols 070 – 363 33 40


Torsdag 30:e augusti – Tjuvstart

Den här dagen tjuvstartar Coraxs introduktion HT18 – och som vi längtat! Den här dagen ges det första tillfället att köpa en introduktionspåse som är din biljett till att vara med i introduktionen. Efter det kommer du bli tilldelad en faddergrupp som du tillsammans under eftermiddagen kommer börja lära känna under olika lekar och utmaningar.

När? 15.00
Var? Corax sektionsrum som ligger i Långhuset
Vad ska jag ha med mig? Bekräftelse för ditt köp av kårmedlemskap och lämpligt betalsätt: Swish

Torsdag 30:e augusti – Häng i introgrupperna

Efter tjuvstarten är det dags för grupphäng! Här kommer ni i introgruppen umgås, chilla och lära känna varandra ännu bättre. Vad ni gör under hänget är upp till varje grupp, det kan bli alltifrån gruppmiddag till sällskapsspel eller filmmys! Denna aktivitet beräknas starta direkt efter tjuvstarten.
När? cirka 17.30
Var? Samling vid Studentcentrum i Långhuset Vad ska jag ha med mig? Glatt humör!

Fredag 31:e augusti – Corax-kampen

Dagen efter tjuvstarten är det dags för den legendariska Coraxkampen! Introgrupperna utmanar varandra i roliga tävlingar där både knopp och kropp sätts på prov. Glöm inte vattenflaskan och ett pepphumör så ses vi i Studentcentrum innan vi i samlad trupp rör oss mot Tybblefältet!
När? 10.45
Var? Samling vid Studentcentrum i Långhuset
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och kläder för rörelse

Fredag 31:e augusti – Huvudbonadsfest

Diadem, peruk, hatt, mössa, keps, strut, cykelhjälm. Listan kan göras lång av vad man kan bära under en huvudbonadsfest – här sätter endast din fantasi gränserna! Denna kväll förfestar vi i grupperna innan vi beger oss till vår hemmaplan, vår hemmaborg – Örebro Kårhus. Örebro Kårhus, eller “Kåren” som den kallas i studentmun är den nattklubb som finns på campus.
När? ​17.30
Var? Samling vid Studentcentrum i Långhuset
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

Lördag 1:e september – Festivalfest

Kvällens röda tråd går i riktig Coraxanda och det är fred och kärlek som genomsyrar kvällens tema. Låt flower-power, hippies och 70-talet inspirera dig när det vankas festival på Satin. Vi börjar med förfester i grupperna och styr sedan siktet mot city och nattklubben Satin där vi dansar hela natten lång.
När? 18.00
Var? ​Samling vid Studentcentrum i Långhuset
Vad ska jag ha med mig? ​Introbricka och legitimation

Söndag 2:a september – Häng i introgruppen

Denna söndag vankas det häng i introgrupperna och era faddrar planerar och har information om denna dag.
Ps. Kom ihåg att det är valsöndag!
När? Fråga dina faddrar.
Var? Fråga dina faddrar.
Vad ska jag ha med mig? Introbricka

***** Måndag 3:e september till söndag 9:e september *****

Campusgymmet erbjuder dig som ny student möjlighet att träna gratis hela vecka 36. Campusgymmet är det självklara valet för dig som student vid Örebro universitet. Förutom ett fullt utrustat gym erbjuder Campusgymmet allt från cykling och yoga till tabata och bollsporter. Det är helt gratis under vecka 36, så passa på att upptäcka nya träningspass eller pröva det nyrenoverade gymmet. Campusgymmet finns i G-huset på Campus Örebro, kom förbi receptionen så hjälper de dig med ett träningskort!

Måndag 3:e september – Välkomstdagen

Den här dagen är den första dagen på höstterminen 2018! Under dagen kommer du få ett informativt och första välkomnande till Örebro universitet! Du kommer ges information om ditt program, tillfälle att gå en campusvandring för att lära känna Örebro universitets campus, lokaler och funktioner bättre. Det kommer även finnas möjlighet att äta lunch tillsammans med faddrar från Corax! Mer information hittar du i ditt Välkomstmail från Örebro universitet eller på ​www.oru.se
När? Information om tider hittar du i ditt välkomstmail!

Var? Örebro universitets campus
Vad ska jag ha med mig? Glatt humör!

Måndag 3:e september – Corax spelkväll

Corax bjuder in till en härlig och rolig kväll, där många skratt utlovas på vår alldeles egna hemmaborg Kåren. För vad kan vara bättre än att lära känna nya vänner över en omgång Twister, Rappakalja eller Med andra ord? Här finns något som passar alla, för dig som älskar att klura ut och planera olika drag och för dig som gärna spenderar lite pengar på monopol, eller varför inte båda två. Det kommer även att erbjudas ett grymt soffhäng, samt möjlighet att köpa fika på plats.
När? 17.45
Var? Samling vid Studentcentrum Vad ska jag ha med mig? Introbricka

Tisdag 4:e september – Musikkväll med Studiesoc

Alla kan sjunga och alla ska mé, musikkvällen är bäst det är så det é. Kom och häng med i en lugn och skön kväll i musikens tecken! Denna kväll tävlar vi tillsammans i olika musiktävlingar som Corax Studiesociala utskott anordnat och där enbart fantasin sätter gränser. Musikkvällen brukar innehålla allting från norsk karaoke till gammalt hederligt musikquiz, så det finns någonting för alla!
När? 17.30
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och dina musikaliska talanger

Onsdag 5 september – Pubrunda

Pubrundan – kvällen där legender föds. Lär känna både din grupp och Örebro som stad under denna fantastiska vandring mellan Örebro Centrums bästa vattenhål (pubar). Pubrundan håller ett högt tempo där vi besöker ett antal olika pubar och barer innan vi avslutar tillsammans med alla andra sektioner på Strömpis! Ett tips är att äta ordentligt innan då matstopp ofta inte hinns med under stoppen på pubarna.
När? 17.00 eller 17.45
Var? Samling vid Studentcentrum eller Våghustorget Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

Fredag 7:e september – Att studera med funktionsnedsättning

Universitetets målsättning är att du som student med funktionsnedsättning ska kunna delta i studier på lika villkor som andra studenter. Funka berättar om möjligheten att ansöka om särskilt pedagogiskt stöd för dig som har en funktionsnedsättning. Det kommer även att finnas utrymme att ställa frågor under
passet. Det är okej att äta din lunch under detta informationspass.
När? 12.15 – 12.45 Var? L103 i Långhuset

Fredag 7:e september – Volleybollturnering

Äntligen är det dags! Här vid den traditionella volleybollturneringen där alla kårsektioner deltar avgörs det vilken kårsektion som är bäst på volleyboll! Var med och tävla för din kårsektion eller följ med och heja på dina vänner. Låt oss se till att Coraxklacken blir den bästa av dem alla!
När? ​15.45
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och hejarklacksrösten!

Fredag 7:e september – Färgfest

Är du redan klädd i rött när du hejar/spelar för Corax i Volleybollturneringen? Perfekt, du är redo för kvällens härliga temafest som är FÄRGFESTEN!! Enkelt men ack så praktfullt tema. Leta fram ett en tisha, ett par byxor, klänning, lite ansiktsfärg eller till och med kroppsstrumpan i Corax & kärlekens färg – RÖD. Och Å så passande att dra ihop hela Corax för gemensam förfest i just Röda Paviljongen.
När? ​18.30
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

Lördag 8:e september – Såpaskoj

Hörde vi skoj? Att ni gjorde!
Kom så glider vi på presenning dagen lång, HEJ, STOJ, SÅPASKOJ, nu ska vi ha svinkul, ohooooooj. Idag är det dags för såpaskoj där ni kommer få köra olika lekar. Här finns det något för alla, allt från spökboll till trekamp. Era skills blir som bortblåsta då ni alla kommer att se ut som Bambi på hal is. Tagga så ses vi då!
När? 12.00
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka, oömma kläder och kanske en handduk!

Lördag 8:e september – Hjälp! jag kom fel

Du kanske var på väg till fotbollsträningen, ett nattpass på sjukhuset eller en efterlängtad skidsemester i alperna. Men Oavsett vart du tänkte gå måste vi snabbt be dig ändra dina planer för att hänga med och festa tillsammans med oss i Corax. Inget ombyte behövs,​ behåll fotbollsskorna, kirurgrocken eller pjäxorna på så festar
vi i introgrupperna innan vi gemensamt dansar vidare mot Ritz för en fortsatt fantastisk kväll! Temat är Hjälp! jag kom fel och nu vet du vart du ska, frågan är vart du skulle?
När? 17.30
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

Söndag 9:e september – Biovisning

Söndagsbio när den är som bäst! Idag visar vi ”The Grand Budapest Hotel​”. Ta med dig något att dricka och tugga på så avslutar vi den andra introduktionsveckan på ett perfekt sätt!
När? 19.00
Var? Hörsal L2 i Långhuset
Vad ska jag ha med mig? Biosnacks

Måndag 10:e september – Föreläsning: Akademiskt skrivande

Aldrig skrivit en uppsats eller helt enkelt bara glömt bort hur man gör? På denna föreläsning får du alla tips och trix inför din kommande studietid och hur du bäst går tillväga när det vankas hemtentor.
När? 15.15 – 16.00
Var? Hörsal L2 i Långhuset

Måndag 10:e september – Fångarna på campus

Det är måndag, veckans BÄSTA dag!
Efter en lång färgglad helg där många av er verkade ha kommit fel, kan vi nu meddela att ni äntligen har hittat rätt! Ni har hittat hem till Örebro Universitets campus. Vi står dock inför ett stort problem! Våra kära generaler har blivit fångatagna och vi behöver er hjälp att frita dem. I en rafflande kamp emot kårsektionen TekNat ska vi tävla i olika grenar i hopp om att vara de första som fritar våra generaler. För att lösa denna svåra uppgift krävs ett gott samarbete där hela gruppen hjälps åt. Detta är en kväll för alla!
När? 17.00
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och kläder efter väder

Tisdag 11:e september – Picknick

Gemensamt packar alla kårsektioner på Örebro universitet sina picknickkorgar och slår ut sina färgglada filtar i ​Tybblefältet​. Med något gott att äta, trevligt sällskap och
en riktigt mysig stund framför oss hänger vi tillsammans hela kvällen och får här möjlighet att träffa på studenter som pluggar i andra kårsektioner.
När? 16.15
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka​ och något gott att äta

Onsdag 12:e september – Föreläsning: Allt du behöver veta inför universitetslivet

Här ger vi dig en ”crash-course” i universitetsstudier. Vi kommer bland annat att gå igenom hur universitetet skiljer sig från andra lärosäten, hur dina poäng räknas, vad som händer om du inte klarar en tenta och vad som behövs för att ta ut en examen. Vår kunniga studievägledare ser till så att du lämnar rummet redo för din kommande tid här vid Örebro universitet.
När? 15.15 – 16.00
Var? Hörsal L2 i Långhuset

Onsdag 12:e september – Piratfest

Skepp’ohoj alla corax-pirater! Fatta svärdet och sätt på er era bästa piratkläder – för nu ska vi ut i blåsväder! Det väntar en kväll i rövarnas tecken, kanske får vi med oss massa guld i säcken! Hissa seglen och ladda kanonerna! Kvällens resa börjar med plundring av Satin och avslutas med landgång på Strömpis!
När? 17.30 eller 17.45
Var? Samling vid studentcentrum eller våghustorget Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

Fredag 14:e september – Örebrodagen

Idag är dagen! ÖREBRODAGEN ÄR KOMMEN! En dag av kamp, svett, skratt och vilja mellan universitetets olika kårsektioner och föreningar. Den årliga tävlingen om Örebros mest åtråvärda vandringspokal! I olika tävlingsmoment runt om i Örebro möts kårsektioners lag och föreningar, där Corax självklart är med och tävlar! Laget är bestående av nystudenter från olika grupper där resten av introgrupperna har i uppgift att heja fram dem och stötta dem i framgångar såväl som motgångar (Vi räknar dock med mycket framgång). Låt Örebrodagen 2018 bli dagen då Corax åter står på prispallen i denna traditionella tävling!
När? 11.45
Var?​ Slottsparken i City
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och KÄRLEKSANDAN!!!

Fredag 14:e september – TOGAFEST

Efter en rafflande kamp i City på Örebrodagen laddar vi om för ännu en magisk kväll på vårt kära Kårhus! Kvällens tema är TOGAFEST, så tänk vitt, guld, kvistar och lakan: för antikens Grekland – here we come!!! Förfester sker kvällen till ära i introgrupperna för att sedan mötas upp på Kåren för att dansa natten lång!
När? 18.30
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

Lördag 15:e september – Extraföreställning Örebro Spexet

Följ med Edward Cope och Othniel Marsh till Louisiana där de konkurrerar om att bli nästa stora paleontolog genom att hitta flest dinosaurieskelett. Med på resan följer en reporter och en kristen man, samt deras praktikanter. Men var på er vakt, man vet aldrig vad som väntar på en dinosauriekyrkogård!
*Ett spex är en interaktiv teaterform där publiken får ropa uppmaningar till ensemblen
När? 14.00 – 16.30 Var? ​Aula Nova

Lördag 15:e september – Stadsvandring

Varifrån går alla bussar?
Och varför pratar alla alltid om tre olika torg? Stortorget… Våghu… Va?
Är detta frågor du ställer dig?
Have no fear – Vår awesome stadsvandring is here
Under stadsvandringen hoppas vi att alla dessa frågetecken ska rätas ut till utropstecken, och att ni efter denna eftermiddag ska känna er mer hemma i Örebro som stad!
När? 16.30 eller 17.00
Var? Samling vid studentcentrum eller våghustorget Vad ska jag ha med mig? Introbricka och promenadskor

Söndag 16:e september – Söndagshäng

Efter gårdagens nyttiga vandring återförenas vi återigen inne i City – det vankas söndagshäng på Satin! Denna söndag ger möjlighet till gött häng med både faddrar och nystudenter, det finns även chans att köpa lunch för de som har tomma magar! Och vem vet – kanske blir någon av er ny quizmästare???
När? 11.30 eller 11.45
Var? Samling vid studentcentrum eller våghustorget Vad ska jag ha med mig? Introbricka och gött humör!

Söndag 16:e september – Biovisning

Söndagsbio när den är som bäst! Idag visar vi ”The Wolf of Wall street”. Ta med dig något att dricka och tugga på så avslutar vi den andra introduktionsveckan på ett perfekt sätt!
När? 19.00
Var? Hörsal L1 i Långhuset
Vad ska jag ha med mig? Biosnacks

Måndag 17:e september – Att studera med funktionsnedsättning

Universitetets målsättning är att du som student med funktionsnedsättning ska kunna delta i studier på lika villkor som andra studenter. Funka berättar om möjligheten att ansöka om särskilt pedagogiskt stöd för dig som har en funktionsnedsättning. Det kommer även att finnas utrymme att ställa frågor under passet. Det är okej att äta din lunch under detta informationspass.
När? 12.15 – 12.45 Var? L103 i Långhuset

Måndag 17:e september – Comfort-sport

Fotboll och innebandy har inget här att göra
Här är det ovanliga sporter vi ska köra.
Mycket skoj ska vi ha med studs och vatten
Ni kommer bli så taggade att ni vill tävla hela natten. Ta på oömma kläder och hoppas på bra väder.
På tybble fältet ska vi vara, jajamensan fattas bara
När? 17.15
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och oömma kläder

Onsdag 19:e september – Välkomstmässa

Här vid den årliga studentlivsmässan får du som student en extra bra start på din studietid! Över 20 olika företag, organisationer och föreningar delar med sig av sina bästa erbjudanden till dig som nystudent. Vi har laddat upp med fantastiska giveaways, tävlingar och specialpriser. Kom förbi och ta en kaffe och låt oss berätta om hur du kan få den bästa möjliga studietid i Örebro. Vi lovar att det finns något för alla!
När? 12:00-14.30
Var? Forumhusets foajé

Onsdag 19:e september – Föreläsning: Akademiskt skrivande

Aldrig skrivit en uppsats eller helt enkelt bara glömt bort hur man gör? På denna föreläsning får du alla tips och trix inför din kommande studietid och hur du bäst går tillväga när det vankas hemtentor.
När? 15.15 – 16.00
Var? Hörsal L2 i Långhuset

Onsdag 19:e september – Collegekväll

American Pie, Blue Mountain State, Road Trip är bara ett axplock av de otaliga filmer och serier som är collegerelaterade. Vet ni vad som också är collegerelaterat? Baseballjackor, röda och blå koppar samt beerpong! Corax bjuder in dig – tillsammans med Örebro Beerpongsällskap –​ ​till en förfest på kåren och vill öppna upp för en fantastiskt härlig kväll som går i High school och Collegefesternas anda. Leta fram den gamla lettermanjackan, damma av basebollkepsen eller rota fram din inre nörd och följ med till dina drömmars collegefest.
När? 17.30
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

Torsdag 20:e september – föreläsning: Studieteknik

Hur lägger du smartast upp en studieplan? Vilka olika studietekniker kan du använda dig av? Hur tar du tillvara på den schemalagda undervisningen på bästa sätt? På detta pass får du förutsättningarna för att komma igång med dina studier på ett bra sätt
När? 15.15 – 16.00
Var? Hörsal L2 i Långhuset

Fredag 21:a september – Lunch för studerande föräldrar

september till ​introduktion@oru.se​.
När? 12.15-13.00
Var? S​amling i Krakafoajén, Långhuset
Kombinerar du studierna med att vara förälder och vill träffa andra studerande
föräldrar för att skapa nya kontakter och dela tips och tricks? Då ska du komma på
denna lunch! Vi bjuder på lunchen, du behöver anmäla dig senast tisdagen den 18


Fredag 21:a september – Full moon – party

Introtåget börjar närma sig sin slutdestination och mörkret börjar sakta lägga sig över staden. Därför ska vi denna kväll tillsammans hjälpas åt att för näst sista gången på denna introduktion lysa upp studenternas stad, Örebro. Fram med neonkläderna och färgen samt ditt bästa partyhumör så drar vi igång introduktionens näst sista kväll och förar hela vägen från Kåren till Koh Phangan. Förfest sker i grupperna!
När? 18.00
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

Lördag 22:a september – Brännboll med Sobra

Sista lördagen på den fantastiska introduktionen! Här är det då dags för den traditionella och älskade brännbollsmatchen mot Sobra! Vilken av de två största sektionerna är bäst på denna klassiska sport? Häng med till Tybblefältet med din introgrupp och delta i kampen om evig ära! Det finns plats för alla – antingen som spelare eller som fan på Corax högljudda hejarklack! Sista gemensamma aktiviteten innan Grande Finale av introduktionen!
När? 12.00
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka, bekväma kläder och eventuellt en filt!

Lördag 22:a september – Pyjamasparty

Tiden går fort när man har roligt – introduktionens sista aktivitet är här! Den sista kvällen myser vi till det rejält i Corax. Så på med morgonrocken, mysdressen eller sovskjortan du sover som bäst i. Efter att ha haft riktiga mysförfester i grupperna avslutar vi introduktionen på hemmaplan, på hemmaborgen – Kåren!
När? 17.30
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och din skönaste outfit

Lördag 6:e oktober – Finsittning Masquerade

Info om biljettförsäljning kommer i Facebookgruppen Corax Introduktion HT18:
https://www.facebook.com/groups/1837371789897772/?ref=bookmarks