Introduktionen & schema


Introduktionsschema VT19

 

  • Grön rubrik innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion som är alkoholfria.
  • Röd rubrik innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion där alkohol är tillåtet. 
  • Blå rubrik innebär aktiviteter som är arrangerade av Örebro universitet. Du behöver inte köpa/visa upp introbrickan för att delta på dessa aktiviteter.

 

Torsdag 17:e januari – Tjuvstart

 

Den här dagen tjuvstartar Coraxs introduktion VT19 – och som vi längtat! Här ges det första tillfället att köpa en introduktionspåse som är din biljett till att delta i introduktionen. Efter det kommer du bli tilldelad en introgrupp som du tillsammans under eftermiddagen kommer börja lära känna under olika lekar och utmaningar.

 

När? 16.00

Var? Corax sektionsrum som ligger i Långhuset

Vad ska jag ha med mig? Lämpligt betalsätt: Swish eller kontoöverföring

 

Torsdag 17:e januari – Häng i introgrupperna

 

Efter tjuvstarten fortsätter vi med grupphäng! Här kommer ni i introgruppen umgås, chilla och lära känna varandra ännu bättre. Vad ni gör under hänget är upp till varje grupp, det kan bli alltifrån gruppmiddag till sällskapsspel eller filmmys!

 

När? 17.30

Var? Samling vid Studentcentrum i Långhuset

Vad ska jag ha med mig? Glatt humör!

 

Fredag 18:e januari – Hattfest

 

Huvudsaken att man har kul, som det brukar sägas! Diadem, peruk, hatt, mössa, keps, strut eller kanske cykelhjälm? Listan kan göras lång av vad man kan bära under en hattfest – här sätter endast din fantasi gränserna! Denna kväll förfestar vi i grupperna innan vi beger oss till vår hemmaplan, vår hemmaborg – Örebro Kårhus. Örebro Kårhus, eller “Kåren” som den kallas i studentmun är den nattklubb som finns på campus.

 

När? 18.00

Var? Samling vid Studentcentrum i Långhuset

Vad ska jag ha med mig? Introbricka, legitimation och om du vill något på huvudet

 

Lördag 19:e januari – Coraxkampen


Vad är mer passande för att lära känna varandra om inte att ta fram våra tävlingsinstinkter? Denna dag kommer bjuda på olika grenar i sann Corax-anda! Vi tävlar i introgrupperna för att avgöra vilka som är bäst när det väl gäller! Men kom ihåg – det viktigaste är ändå att ha kul!?

 

När? 11.30

Var? Samling vid Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och funktionskläder

 

Lördag 19:e januari – När jag blir stor

 

Tjuvstartshelgen börjar lida mot sitt slut och vi väljer att avsluta den storslaget med att klä ut oss till vad vi ville bli när vi blev stora! Här kan du tänka att från polis till pilot eller drömde du kanske om att jobba på donken? Efter förfester i grupperna så ses hela Corax inne på Satin i Örebro city!

 

När? 18.00

Var? Samling vid Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka, legitimation och din barndomsdröm i utklädnad

 

Måndag 21:a januari – Välkomstdag VT19

 

Den här dagen är den första dagen på vårterminen 2019! Under dagen kommer du få ett informativt och första välkomnande till Örebro universitet! Du kommer ges information om ditt program och möjlighet att gå en campusvandring för att lära känna Örebro universitets campus, lokaler och funktioner bättre. Det kommer även finns möjlighet att äta lunch tillsammans med faddrar från Corax! Mer information hittar du i ditt Välkomstmail från Örebro universitet eller på oru.se.

 

När? Information om tider hittar du i ditt välkomstmejl!

Var? Örebro universitets campus

Vad ska jag ha med mig? Glatt humör!

 

Måndag 21:e januari – Musikkväll med Studiesoc

 

Alla kan sjunga och alla ska mé, musikkvällen är bäst det är så det é. Kom och häng med i en lugn och skön kväll i musikens tecken! Denna kväll tävlar vi tillsammans i olika musiktävlingar som Corax Studiesociala utskott anordnat och där enbart fantasin sätter gränser. Musikkvällen brukar innehålla allting från norsk karaoke till gammalt hederligt musikquiz, så det finns någonting för alla!

 

När? 17.30
Var? Samling i Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och dina musikaliska talanger

 

Tisdag 22:a januari – Spelkväll på Kåren

 

Corax bjuder in till en härlig och rolig kväll, där många skratt utlovas på vår alldeles egna hemmaborg Kåren. För vad kan vara bättre än att lära känna nya vänner över en omgång Twister, Pingis eller Med andra ord? Här finns något som passar alla, för dig som älskar att klura ut och planera olika drag och för dig som gärna är med på en omgång rund-pingis, eller varför inte båda två. Det kommer även att erbjudas ett grymt soffhäng, samt möjlighet att köpa fika på plats.

 

När? 17.30
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka

 

Onsdag 23:e januari – Akademiskt skrivande del 1

 

Vad innebär det att skriva texter på universitetsnivå?

 

Under dessa 45 minuter får du lära dig vad en akademisk text är, vad som utmärker den och hur du kan lära dig att skriva akademiskt. Du får med dig kunskaper i skrivande som du kommer att ha nytta av i dina studier. Den här introduktionsföreläsningen riktar sig till nya studenter inom alla ämnen, som kommer att skriva akademiska texter på svenska.

 

När? 15.15

Var? Hörsal L2

 

Onsdag 23:e januari – Pubrunda

 

Pubrundan – kvällen där legender föds. Lär känna både din grupp och Örebro som stad under denna fantastiska vandring mellan Örebro Centrums bästa vattenhål (pubar). Pubrundan håller ett högt tempo där vi besöker ett antal olika pubar och barer innan vi avslutar tillsammans med alla andra sektioner på Strömpis!

När? 17.15 eller 17.30
Var? Samling Studentcentrum eller Våghustorget
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

 

Torsdag 24:e januari – Studera med funktionsnedsättning

 

Om du är student vid Örebro universitet och har någon form av funktionsnedsättning är du välkommen till detta informationspass om vilket stöd du kan få.

 

Universitetets målsättning är att du som student med funktionsnedsättning ska kunna delta i studier på lika villkor som andra studenter. Funka berättar om möjligheten att ansöka om särskilt pedagogiskt stöd för dig som har en funktionsnedsättning. Det kommer även att finnas utrymme att ställa frågor

 

När? 17.15

Var? L146 i Långhuset

 

Torsdag 24:e januari – Prison Island + Lasergame

 

Hör och häpna! Idag kommer vi att lösa utmanande uppgifter i ett fängelseäventyr likt TV-succén ”Fångarna på fortet”. Vi ska nämligen till Prison Island som är nyöppnat i Örebro. En dag fylld med samarbete och laganda, för visst klarar vi alla 25 kluriga fängelseceller tillsammans? Vi kommer även få chansen att testa våra jägarinstinkter i ett skojsigt lasergame!

 

 

När? 17.15 eller 17.45
Var? Samling Studentcentrum eller Våghustorget
Vad ska jag ha med mig? Introbricka 

 

Fredag 25:e januari – Volleybollturneringen

 

Äntligen är det dags! Här vid den traditionella volleybollturneringen avgörs det vilken kårsektion som är bäst på volleyboll! Var med och tävla för din kårsektion eller följ med och heja på dina vänner. Låt oss se till att Coraxklacken blir den bästa av dem alla!

 

När? 15.45
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka

 

Fredag 25:e januari – Afterski

 

Vi drar till fjällen, fest hela kvällen. Det är januari och kallt så på med understället och pjäxorna. Vi slår upp dörrarna på grankotten för en hejdundrande afterski, där alla grupper samlas och gemensamt hänger innan vi drar vidare till kåren!

 

När? 18.30
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

 

 

Lördag 26:e januari – Boulebrunch

 

Kanske är du lite sliten från gårdagen eller alternativt helt utvilad? Oavsett passar en hejdundrande brunch inklusive boulespelande nere på stan perfekt, dessutom helt gratis! Hela corax får under tre timmar spela och bruncha gemensamt! Kom igen det blir kul!

 

När? 11.15 eller 11.45

Var? Studentcentrum eller Pressbyrån vid Slottet

Vad ska jag ha med? Introbricka

 

Lördag 26:e januari – Back to the…

 

Den första introduktions veckans sista aktivitet är inget mindre än en tidsresa! Vrid tillbaka klockan till när du tycker det behagar – Gatbys tjusiga 20-tal, rockabillyandans ljuvliga 60-tal eller varför inte till neonens och puddelrockens årtionde, 80-talet! Dagen fortsätter även i ätandets tecken då Satin bjuder in till helkväll som startar med buffé!

 

När? Fråga era faddrar!
Var? Fråga era faddrar!
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

 

Söndag 27:e januari – Biovisning

 

Söndagsbio när den är som bäst! Ta med dig din något att dricka och tugga på så avslutar vi den första introduktionsveckan på ett perfekt sätt! Filmen visas på engelska med svensk textning. Three billboards outside Ebbing, Missouri

 

När? 19.00

Var? Hörsal L2 i Långhuset på campus

 

 

Måndag 28:e januari – Disneybiomys

 

Corax bjuder ut er på biodejt och vi kommer att visa disneyfilm i Bio i forumhuset. Och precis som en riktigt myskväll ska gå till bjuder vi på dricka, snacks och en riktigt bra film!

 

När? 18.00
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och ett mysigt humör

 

Tisdag 29:e januari – Allt du behöver veta om universitetsstudier

 

Här ger vi dig en ”crash-course” i universitetsstudier. Vi kommer bland annat att gå igenom hur universitetet skiljer sig från andra lärosäten, hur dina poäng räknas, vad som händer om du inte klarar en tenta och vad som behövs för att ta ut en examen. Vår kunniga studievägledare ser till så att du lämnar rummet redo för din kommande tid här vid Örebro universitet.

När? 15.15
Var? Hörsal L2
Vad ska jag ha med mig? Något att anteckna på om andan faller in.

 

Tisdag 29:e januari – Jump

 

Upp och hoppa, det är dags för jump! Vi hoppar på bussen ut till Marieberg och hoppas på en riktigt bra kväll där alla slår volter av lycka. Denna aktivitet vågar du inte hoppa över!

 

När? 16.00 eller 16.20
Var? Samling vid busshållplatsen universitetsplatsen eller resecentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och oömma kläder

 

Onsdag 30:e januari – Föreläsning: Plugga Smartare

 

Välkommen till en föreläsning i studieteknik, här får du tips på hur du kan använda din tid så effektivt som möjligt.

 

Hur lägger du smartast upp en studieplan? Vilka olika studietekniker kan du använda dig av? Hur tar du tillvara på den schemalagda undervisningen på bästa sätt? På detta pass får du förutsättningarna för att komma igång med dina studier på ett bra sätt.

När? 15.15
Var? Hörsal L2
Vad ska jag ha med mig? Något att anteckna på om andan faller in.

 

Onsdag 30:e januari – Piratfest

 

Skepp ohoj, nu ska piraterna i Corax ha skoj! Ta nu svärdet i ordentligt grepp och kom ombord på vårt sjörövarskepp. Vi kommer sjörövarramsor att sjunga fram tills skeppet börjat gunga, sedan är det dags att mot Strömpis ratten styra! Men vänta… Vi har en förfest i Grankotten fylld med festyra! Arrrrgh matey!

 

När? 17.30
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

 

Fredag 1:a februari – Sektionskampen VT19

 

Dagen är här! Den årliga kårsektionskampen går av stapeln där alla kårsektioner möter varandra i en vänskaplig tävling. Här gäller det att vara både klurig, taktisk och stark. Det vinnande laget lämnar tävlingen med den ärofyllda vandringspokalen! Kom och heja fram Corax till vinst!

 

När? 15.45
Var? Samling vid studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka

 

Fredag 1:a februari – Färgfest

 

Kärleken är röd och röd är Corax!!!

Efter alla sektioner tävlat i sina vackra färger är det dags för en gemensam fest på Kåren där vi tillsammans kan fira framgången från sektionskampen! Färgfesten är den fest då alla sektioner utsmyckar sig själva i sin sektionsfärg, vilket för oss blir kärlekens färg RÖD. Plocka fram röd ansiktsfärg, farfars röda slips eller din rödaste myströja! Det spelar ingen roll hur mycket eller hur lite röd du är, huvudsaken är att vi tillsammans visar vilken sektion vi tillhör i ren Corax-anda! Förfest sker i introgrupperna.

 

När? 18.15
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

 

Lördag 2:a februari – Gala med Serum

 

Det är lördag och vi kommer tillsammans med serum att genomföra en galen gala i förmån för Världens barn! Det kommer bjudas på mat och underhållningen hela kvällen.

 

Biljettförsäljning till denna kväll sker innan, så håll utkik på facebook!

 

När? 18.00 på Ritz
Var? Samling i respektive grupp
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

 

Söndag 3:e Februari – Biovisning

 

Söndagsbio när den är som bäst! Idag visar vi ”The Blind Side”. Ta med dig något att dricka och tugga på så avslutar vi den andra introduktionsveckan på ett perfekt sätt! Filmen visas på svenska med engelsk text.

 

När? 19.00

Var? Hörsal L2 i Långhuset

 

Måndag 4:e februari – Cake-off

 

Med inspiration hämtad från det numera folkkära programmet Hela Sverige bakar bjuder Corax in till superhärlig aktivitet där kreativiteten är det enda som sätter stopp. Faddergrupperna kommer att mötas i en rafflande baktävling med flera utmanande och roliga inslag. Så kavla upp ärmarna, ta med dina bästa baknings-tricks och var med på en kväll fylld med skratt, för detta är en kväll ni inte vill missa

 

När? 17.45
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka

 

Tisdag 5:e februari – Välkomstmässan

 

Nu när du börjat hitta din plats i Örebro är det dags att se hur du kan förbättra din studietid. Vi har bjudit in ca 30 utställare, allt ifrån föreningar, företag och verksamheter som bidrar till en bättre studietid för dig som student. Vi lovar dig, det finns något för alla!

 

När? 11.30

Var? Forumhuset

 

Onsdag 6:e februari – Lunch för föräldrar som studerar

 

Kom och träffa andra studerande föräldrar och utöka ditt nätverk!

 

Kombinerar du studierna med att vara förälder och vill träffa andra studerande föräldrar för att skapa nya kontakter och dela tips och tricks? Då ska du komma på denna lunch! Vi bjuder på lunchen, du behöver anmäla dig senast måndagen den 4 februari till introduktion@oru.se.

 

När? 12.15-13.00

Var? Krakarestaurangen i Långhuset på campus (samling utanför i foajén)

 

Onsdag 6:e februari – Collegefest


VAD VORE VÄL EN INTRODUKTION UTAN COLLEGEFEST? Denna kväll kommer fyllas av koppar och bollar där möjlighet till en turnering erbjuds inom Örebro universitetets mest ärorika sport, nämligen beer pong! Nu har du äntligen chansen att embracea din inre collegekaraktär! Är det en cheerleader, quarterback eller kanske till och med rektorn? Vem det än bjuder Corax tillsammans med Örebro Beerpongsällskap in dig till pavven för en oförglömlig kväll!

 

När? 17.45
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

 

Torsdag 7:e februari – Så kan det låta


Så kan det låta är introduktionens ärofyllda musiktävling som är lika mycket underhållning för tävlande som för publik! Tänk dig ett super-stort musikquiz där alla kårsektioner tävlar mot varandra – den här kvällen vill du INTE missa!

 

När? 17.45

Var? Samling vid Studentcentrum

 


Fredag 8:e februari – Lunch för teckenspråkiga studenter

 

Här får du som teckenspråkig student möjlighet att träffa andra teckenspråkiga studenter på Örebro universitet. Vi bjuder på lunchen, du behöver bara anmäla dig senast tisdagen den 6 februari till funka@oru.se.

 

När? 12.15-13.00

Var? Krakarestaurangen i Långhuset på campus (samling utanför i foajén)

 

Fredag 8:e februari – Schlagerfest

 

En kväll som denna blir svårschlagen! På med glitter, bling och fram med Carola-fläkten så slår vi klackarna i taket på kåren efter att vi förfestat i de egna introgrupperna!

 

När? 18.00
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation

 

Lördag 9:e februari – Brännboll mot Sobra

 

Sista lördagen på introduktionen! Här är det dags för den klassiska och åtråvärda Vinbrännbollen. Följ med på en laddad kamp mellan Sobra och Corax som tillsammans med vin, saft och kämparglöd kommer erbjuda skratt och gemenskap i överflöd! Och vem vet, kanske får en general i Corax en fin överraskning vid seger?

 

När? 12.00
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka, vattenflaska och kläder efter väder

 

Lördag 9:e februari – Pyjamasparty

 

Tiden går fort när man har roligt – introduktionens sista aktivitet är här! Den sista kvällen myser vi till det rejält i Corax. Så på med morgonrocken, mysdressen eller sovskjortan du sover som bäst i. Efter att ha haft riktiga mysförfester i grupperna avslutar vi introduktionen på hemmaplan, i hemmaborgen, där allt började – Kåren!

 

När? 17.30
Var? Samling vid Studentcentrum
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och din skönaste outfit

 

Söndag 10:e februari – Biovisning

 

Söndagsbio när den är som bäst!

 

Idag visar vi film. Ta med dig något att gott att dricka, något att tugga på och luta dig tillbaka så avslutar vi den andra introduktionsveckan på det perfekta sättet! The Inception.

 

När? 19.00

Var? Hörsal L2 i Långhuset

 

Lördag 23:e februari – Finsittning

 

Håll koll på facebook för mer information om denna aktivitet.

Var: Strömpis