Schema för introduktionen


Schema för introduktionen VT23

Textschema för Corax introduktion VT23

Ojojoj, vi är så peppade på att komma igång så vi drar igång med en liten smygstart för dig som anländer tidigt till vackra Örebro!

Tänk på – För att få delta under Corax introduktion behöver du bevisa att du är medlem i Örebro Studentkår!

Torsdag 12/1 – Välkommen till Corax (alkoholfri aktivitet)

Snart drar terminen och din studietid i Örebro igång! Vi smygstartar redan idag, för vi menar, varför vänta? Den här aktiviteten är främst till för att introducera dig till din kårsektion Corax samt din introduktionsgrupp. Din grupp kommer vara fylld av Örebro Universitets bästa faddrar och sergeanter så att du och dina nystudentskamrater får den absolut bästa starten på er utbildning. Det är din introgrupp som du kommer att hänga allra mest med under introduktionen.

Kom till Corax sektionsrum (a.k.a. sektis) och köp din intropåse – denna är din biljett för att delta på introduktionen! 

Var? Corax sektionsrum. Tips – sök på L105 i appen Mazemap så hittar du hit!

När? 16:00 

Vad ska jag ha med mig? Kvitto/bevis på att du köpt medlemskap hos Örebro Studentkår, och ditt bästa humör! (Är du inte medlem kan vi lösa det på plats) 

Torsdag 12/1 – Häng med introgruppen (alkoholfri aktivitet)

Med den nya intropåsen i hand kommer du nu ÄNTLIGEN att få träffa din introgrupp! Nu är det lära-känna-dags på agendan. Faddrarna har förberett en rad olika roliga lekar och i allmänhet en trevlig kväll för er – nu drar vi äntligen igång!

Var? Samling i Studentcentrum, Långhuset. 

När? 17:15

Vad ska jag ha med mig? Intropåsen!

Fredag 13/1 – Huvudbonadsfest

Ingenting förgyller väl en knopp som en bra hatt! Hittar du den mest kreativa huvudbonaden? Kanske bygger du något eget? Alla sätt är bra (förutom de dåliga)!

Första utekvällen på introduktionen, nu ska vi dansa loss! Kvällen börjar med förfester i introgrupperna för att sedan röra oss vidare mot fantastiska Kåren! Hur lyxigt att ha en egen nattklubb på campus? På med hattarna och knyt på dig dansskorna – NU kör vi!

När? 19:00
Var? Hör med dina faddrar vart just ni ska vara

Vad ska jag ha med mig? Introbricka, legitimation och din bästa huvudbonad!

Lördag 14/1 – Coraxkampen (alkoholfri aktivitet)

Vad är mer passande för att lära känna varandra om inte att ta fram våra tävlingsinstinkter? Denna dag kommer bjuda på olika grenar i sann Corax-anda! Vi tävlar i introgrupperna för att avgöra vilka som är bäst när det väl gäller! Men kom ihåg – det viktigaste är ändå att ha kul!?

När? 12:15

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbrickan och kläder du kan röra dig i!

Lördag 14/1 – White lies

Vad är inte en bättre icebreaker än att avslöja din bästa vita lögn? Dags att plocka fram fantasin och designa din alldeles egna “White-lies” tröja. Förfest tillsammans med din introgrupp och sedan spenderar vi kvällen tillsammans på Satin. 

När? 19:00
Var? Hör med dina faddrar vart just ni ska vara
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation!

ORDINARIE INTRODUKTIONSSTART

Äntligen är terminen igång – nu kör vi! 

Måndag 16/1 – Musikkampen (alkoholfri aktivitet) 

“Musik ska byggas utav glädje, av glääädje bygger man musik!” Kvällen är kommen då det inte är viktigt att man kan sjunga, endast ATT man sjunger.

Vem diggar inte en riktigt härlig musikkväll fullspäckad med quiz och tävlingar? Denna kväll är i musikens tecken där vårt fantastiska studiesociala utskott kommer leda oss genom olika musikgrenar – helt enkelt något som passar alla! 

Var? Samling i Studentcentrum

När? kl. 18:15 

Behöver jag ta med något? Introbricka och ett glatt humör! 

Tisdag 17/1 – Bäst i test (alkoholfri aktivtet)

Vem har inte någon gång drömt om att vara med i det otroliga programmet Bäst i test? Eller vem har inte tänkt att “om jag hade fått göra det där testet hade jag gjort det SÅ mycket bättre”? Nu är det upp till bevis! Tackar-tackar, tackar-tackar, som David Sundin själv skulle uttryckt det. Vi säger likt Babben: “Allt kan hända och allt kan vända” – NU kör vi!

Var? Samling i studentcentrum
När? 18.15

Behöver jag ta med något? Introbricka och förmågan att ta dig an riktigt kluriga och tramsiga uppdrag!

Onsdag 18/1 – Pubrunda

Vilken är egentligen den bästa puben i Örebro? Upp till bevis! Vi är framme vid den legendariska pubrundan – en aktivitet tillsammans med alla kårsektioner. Tillsammans med din introgrupp och introgruppen från andra sektioner kommer ni röra er mellan stadens pubar – håll i er för ikväll kommer hela Örebro stad krylla av nystudenter och faddrar!

Var? Samling i Studentcentrum eller på Våghustorget

När? 17:15  eller 17:30 

Behöver jag ta med något? Introbricka och legitimation!

Fredag 20/1 – Färgfest

Ikväll ska vi återigen på galej ihop, och denna gång ska vi klä ut oss i hyllning till Corax fina kärleksröda färg – klä dig hur du vill bara det är rött! Kanske hoppar du i en hink med röd färg innan för att komma i rätt stämning? Denna kväll kommer vi hålla till på inget mindre än Kåren!

KÄRLEKEN ÄR RÖD, OCH RÖD ÄR CORAX!

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara 

När? kl. 19:00

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation samt RÖDA kläder

Lördag 21/1 – Tårtbakartävling (alkoholfri aktivitet)

Vad innehåller egentligen den godaste tårtan? Hallonsylt, grädde eller vaniljkräm – eller är det rent utav ingredienser utan boxen som klär en tårta bäst? Er introgrupp kommer att tävla mot de andra introgrupperna, och här får ni även chansen att kunna imponera på generalerna ordentligt – Tävlingen avslutas nämligen med att generalerna Tove och Jakob kommer att bedöma era tårtor och här är ju smaken absolut en viktig del!

Var? Samling i Studentcentrum

När? kl. 12.15

Behöver jag ha med något? Introbricka och en god(jättegod) dos kreativitet!

Lördag 21/1 – Oj-jag-kom-fel!

Om du någonsin kommit till en fest och märkt att du tolkat temat för kvällen helt fel, då är det här festen för dig. På den här temakvällen finns det nämligen inga fel, förutom om du har tänkt rätt, för då har du tänkt fel (???). 

Kommer du kanske klädd som astronaut? Eller som cowboy? Det återstår att se, en sak står säker dock, om du tänkt fel så har du tänkt rätt! Kvällen börjar med förfester i introgrupperna för att sedan röra oss vidare mot nattklubben Satin. Dit får vi hoppas att vi ändå kommit rätt, eller?!

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara

När? kl. 19:00

Behöver jag ha med något? Introbricka, legitimation och din bästa outfit

Måndag 23/1 Spelkväll (alkoholfri aktivitet) 

Vi inleder denna veckan med en spelkväll för vem älskar inte lite härliga brädspel? Vi har samlat en rad med roliga brädspel att spela ihop tillsammans med grupperna.Vi samlas på Kårhuset för en skön pluggpaus-måndag, så släpp kurslitteraturen, kasta tärningarna, plocka 4 nya kort och passera gå – nu åker vi!

Var? Samling i Studentcentrum 

När? kl. 18:15 

Behöver jag ha med något? Introbricka och ditt bästa spel/lekhumör 

Tisdag 24/1 Filmkväll (alkoholfri aktivitet)

Vad passar bättre en tisdagskväll än en mysig filmkväll? Jo, en mysig filmkväll med världens bästa kårsektion såklart! Därför har vi bokat Aula Nova just denna kväll för att tillsammans ta en välförtjänt pluggpaus och tillsammans kolla på film, så släng på dig dina skönaste mjukisbyxor och luta dig tillbaka! 

Var? Samling i Studentcentrum

När? 17:15

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och din skönaste outfit

Onsdag 25/1 – Piratfest

Skepp ohoj, för nu ska piraterna i Corax ha skoj! Ta svärdet i ett ordentligt grepp och kom ombord på vårt sjörövarskepp. ​Sätt på eran stiligaste ögonlapp och kamma eran papegoja – för ikväll gör vi myteri med mycket tjoa och stoja. Mot krysset på skattkartan vi skutan styr – ladda kanonerna och låt dem ge fyr.

En tradition vi har i Corax är att vi älskar att klä ut oss till pirater, och såklart ska vi göra det ikväll också. Så leta fram ögonlappen och väck liv i papegojan. Förfest tillsammans med din introgrupp och sedan avslutar vi kvällen tillsammans på Strömpis. 

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara 

När? kl. 19:00 

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation. Ta på din bästa piratoutfit!

Torsdag 26/1 – Volleybollturnering (alkoholfri aktivitet)

Nu har det äntligen blivit dags för den kårsektions-överskridande volleybollturneringen. En fantastisk tradition där vi spelar volleyboll mot varandra och där den vinnande kårsektionen får med sig hem en vandringspokal. Så tagga till ordentligt nu så visar vi de andra kårsektionerna att Corax både är störst och bäst! 

Var? Samling i Studentcentrum

När? kl. 16.30

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och era bästa Corax-ramsor!

Fredag 27/1 – Bokstavsfest 

ABC du är mina tankar, CDE mitt hjärta det bankar…. Astronaut, bil, citron, drake – denna kväll hedrar vi våra fantastiska första bokstäver i våra namn. Utklädnaden är fri, bara du är utklädd till något som är börjar på samma bokstav som dig själv. Tänk utanför eller innanför boxen så blir det rätt! Vi förfestar tillsammans med alla introgrupper i Röda paviljongen för att sedan gemensamt ta oss till Kåren! 

Var? Samling i Studentcentrum

När? kl. 19.30

Behöver jag ha med något? Introbricka och legitmation 

Lördag 28/1 – Stadsvandring (alkoholfri aktivitet)

Varifrån går alla bussar? Och varför pratar alla alltid om tre olika torg? Stortorget… Våghus… Va?
Tänk dig att få lära känna din nya studentstad, fast på ett kul sätt! Det är precis det som denna stadsvandring går ut på. Roliga tävlingar som sammansvetsar din introgrupp ännu mer – samtidigt som du får se stan. Så se till att ta vara på detta ypperliga tillfälle att lära känna din nya hemstad tillsammans med din fantastiska grupp! 

Var? Samling Studentcentrum eller Våghustorget

När? kl. 12:00 eller 12:15

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och kläder efter väder!

Lördag 28/1 – Afterski-sittning 

Vad passar bättre såhär på vintern än en afterski? Och vad passar bättre såhär på en introduktion än en traditionell studentsittning? Och slutligen, vad blir bättre än att kombinera dessa två tillsammans? Ingenting såklart! Så på med underställ och pjäxor och så ser vi sedan till att få till en sjudundrande sittning med snapsvisor, toastmasters och en riktig fest, sånt som vi studenter gör allra bäst! 

Var? Strömpis 

När? kl. 18:00

Behöver jag ha med något? Introbricka och legitimation och din bästa Afterski-outfit! 

Måndag 30/1 Prison Island (alkoholfri aktivitet)

Sista veckan på introt är (tyvärr) här. Dock finns det ingen anledning att känna sig ledsen för det, för vi har massor med roliga aktiviteter kvar! Vi inleder veckan med en Prison island-kväll 


Vi har väl alla någonsin sett “Fångarna på fortet” på TV och tänkt att “det där, det vill jag prova!” Imorgon kväll får ni chansen! Vi ska allihopa till Prison Island där vi ska försöka lösa utmanande uppgifter som kommer kräva både gnuggande av tankeknölar, samarbete och laganda. 

Var? Samling i Studentcentrum eller Våghustorget

När? kl. 18:15 eller 18:45

Behöver jag ha med något? Introbricka och ditt bästa lekhumör 

Onsdag 1/2 – Beerpong-turnering

Likt mjölk till kaffet passar väl inget bättre till en collegekväll än beerpong? Beerpong är ofta en riktig partystartare, och det är precis vad vi vill uppnå under denna kväll!

Nu har du äntligen chansen att embracea din inre collegekaraktär! Är det en cheerleader, quarterback eller kanske till och med rektorn? Du kanske till och med går med i Örebros Beerpongsällskap (ÖBS) för fortsatt sportsligt engagemang?? Kvällen utlovar beerponghäng utan dess like kårsektionerna emellan. Vilket är egentligen introts bästa beerponglag??

Var? Samling Studentcentrum eller Våghustorget

När? kl. 17:45 eller 18:15

Behöver jag ha med något? Introbricka och legitimation

Torsdag 2/2 – Så kan det låta (alkoholfri aktivitet) 

För andra gången under denna introduktion är det dags för en kväll med musiktema. Denna gång är det dags för “Så kan det låta”, en kåröverskridande musiktävling där deltagare från samtliga kårsektioner tävlar mot varandra i olika tävlingar. Kvällens värdar är inga mindre än generalerna från Serum och ESN, Ray och Anna. Detta kan inte bli annat än succé!

Var? Samling i Studentcentrum eller Våghustorget

När? kl. 16.45? 

Behöver jag ha med något? Introbricka och ett glatt humör! 

Fredag 3/2 – Togafest

Nu är det äntligen dags för ännu en sedvanlig introaktivitet! Den årliga togafesten har funnits med så länge så att det sägs att självaste Julius Caesar minns den med värme. Så snurra in er i ett ett lakan, dra på er era sandaler och för all del, glöm inte introbrickan! Vi börjar med förfester i grupperna så ses vi senare på Kåren!

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara

När? Förfest kl. 19.00 

Behöver jag ha med något? Introbricka och legitimation 

Lördag 4/2 – Brännboll mot Sobra

Dagen är kommen, det är äntligen dags för den traditionella vinbrännbollen mot kårsektionen Sobra, och här står allt och lite till på spel! Detta är en långtgående tradition och den vinnande kårsektionens får skryträttigheter till nästa termin. Så värm upp slagarmen, dra på er era snabbaste skor och tagga till rejält nu så visar vi Sobra att kärleken är röd! 

Var? Studentcentrum 

När? 12.15 

Vad ska jag ha med mig? Introbrickan, oömma kläder och snabba skor

Lördag 4/2 – Temafest 

Visst går tiden fort när man har roligt? Vi är redan framme vid sista introkvällen, hur hände det? Det har blivit dags för festen som innebär att ni äntligen ska få klä ut er till gruppens tema. Fantastiska astronauter, stjärntecken och Star Wars! 

Om det är nån dag som du ska spexa till outfiten ordentligt är det idag – spar inte på kreativiteten!

Vi kommer att hålla till på Kåren!

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara

När? förfest kl. 19.00 

Behöver jag ha med något? Introbricka och legitimation 

Lördag 18/2 – FINSITTNING 

Mer info om finsittningen kommer senare…

GUL RUBRIK – innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion som är alkoholfria.

RÖD RUBRIK – innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion där alkohol är tillåtet.