Schema för introduktionen VT24


Här kommer textschemat och bild för introduktionen VT24

OBS! Tider och plats kan ändras med kort varsel, både före och under introduktionens gång.

SMYGSTART

Välkommen du som anländer tidigt till vackra Örebro! Vi har planerat en smygstart som vi är oerhört peppade på att få genomföra med er!

Torsdag 11/1 – Välkommen till CORAX (Alkoholfri aktivitet)

Snart drar terminen och din studietid i Örebro igång! Vi smygstartar redan idag, för vi menar, varför vänta? Den här aktiviteten är främst till för att introducera dig till din kårsektion Corax samt din introduktionsgrupp. Din grupp kommer vara fylld av Örebro Universitets bästa faddrar och sergeanter så att du och dina nystudentskamrater får den absolut bästa starten på er utbildning. Det är din introgrupp som du kommer att hänga allra mest med under introduktionen.

Kom till Corax sektionsrum (a.k.a. sektis) och köp ditt intropass med tillhörande intropåse – detta är din biljett för att delta på introduktionen! 

Var? Corax sektionsrum. Tips – sök på L105 i appen Mazemap så hittar du hit!

När? 16:30

Vad ska jag ha med mig? Kvitto/bevis på att du köpt medlemskap hos Örebro Studentkår, detta gör du i appen Hitract (är du inte medlem kan vi lösa det på plats) 

Torsdag 11/1 – Häng med introgruppen (Alkoholfri aktivitet)

Med din nya intropåse i hand kommer du nu ÄNTLIGEN att få träffa din introgrupp! Nu är det lära-känna-dags på agendan och er gruppflagga ska målas. Faddrarna har förberett en rad olika roliga lekar och i allmänhet en trevlig eftermiddag för er – äntligen drar vi igång!

Var? Samling i Infocenter, Långhuset. 

När? 17:15

Vad ska jag ha med mig? Din intropåse!

Fredag 12/1 – Schlagerfest på Kåren (Alkohol tillåten)

Fångad av en stormvind, Eloise och dancing queen! Låtarna är många och antalet outfits likaså, vilken är din favorit? 

Det är dags för introduktionens första utgång, så låt oss dansa loss i schlagergenrens tecken! Kvällen börjar med förfester i introgrupperna för att sedan röra oss vidare mot vår alldeles egna nattklubb på campus – nämligen Kåren! På med en boa, glittrig hatt eller en hel schlageroutfit och knyt på dig dansskorna – Nuuuu kör vi!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara.

När? 19.00

Behöver jag ta med något? Introbricka, legitimation och din snyggaste schlager-outfit!

13/1 – White lies-fest på Striker (Alkohol tillåten)

Finns det ett bättre sätt att bryta isen på än att ljuga lite för varandra? Är du alltid sen, har dåligt lokalsinne eller kan du inte dyka? Ikväll får du i alla fall låtsas, så leta fram en vit tröja och skriv din bästa vita lögn på!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara.

När? 19.00

Behöver jag ta med något? Introbricka, legitimation och din bästa lögn!

ORDINARIE INTRODUKTIONSSTART

Äntligen är terminen igång – nu kör vi! 

15/1 – Tårtbakartävling på Universitetet  (Alkoholfri aktivitet)

Äntligen är terminen igång, likaså introduktionen! Missade du smygstarten? Det är absolut ingen fara, efter den stora campusvandringen finns möjligheten att köpa ditt intropass och bli tilldelad din grupp av kompisar! Även innan aktiviteten finns vi generaler i Corax sektionsrum (L105) redo att välkomna dig med öppna armar. Självklart går det också utmärkt att ansluta till introduktionen senare, kom när det bäst passar dig!

För att kickstarta terminen på bästa sätt börjar vi med att riva av en tårtbakartävling mellan grupperna. Du får här möjlighet att lära känna din introgrupp ordentligt, samarbeta och låta kreativiteten flöda. Dina faddrar finns självklart där för att besvara alla frågor som uppkommit efter första dagen och se till att ni har riktigt kul!

Var? Samling i Infocenter

När? 17.15

Behöver jag ta med något? Introbricka och dina bästa bagarskills!

16/1- Bäst i test (Alkoholfri aktivitet)

Vem har inte någon gång drömt om att vara med i det otroliga programmet Bäst i test? Eller vem har inte tänkt att “om jag hade fått göra det där testet hade jag gjort det SÅ mycket bättre”? Nu är det upp till bevis! Tackar-tackar, tackar-tackar, som David Sundin själv skulle uttryckt det. Vi säger likt Babben: “Allt kan hände och allt kan vände” för nu är det dags för  Corax styrelse att hålla i Bäst i test!

Var? Samling i Infocenter 

När? 18.15

Behöver jag ta med något? Introbricka och tankar utanför boxen. 

17/1- Pubrunda (Olika pubar i Örebro) (Alkohol tillåten)

Vilken är egentligen den bästa puben i Örebro? Det får du chansen att utforska nu! Vi är framme vid den legendariska pubrundan – en aktivitet tillsammans med alla kårsektioner. Tillsammans med din introgrupp och introgrupper från andra sektioner kommer ni röra er mellan stadens pubar för att njuta av mat, dryck och sällskapet. Sen avslutar vi alla kvällen tillsammans på Frimis! 

Var? Stortorget eller Järntorget. Hör med dina faddrar var just ni ska vara. 

När? 17.30 eller 17.45

Behöver jag ta med något? Introbricka och legitimation

19/1 – Färgfest på Kåren (Alkohol tillåten)

Det är återigen dags för oss att gå ut tillsammans, och denna gång ska vi hylla Corax kärleksröda färg genom att klä oss i den! Så klä dig precis som du vill – så länge det är rött! Kanske hoppar du i ett badkar med röd färg innan för att komma i rätt stämning? Denna kväll sprider vi vår vackra, röda färg på fantastiska Kåren!

KÄRLEKEN ÄR RÖD, OCH RÖD ÄR CORAX!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara.

När? 19.00

Behöver jag ta med något? Introbricka och legitimation

20/1 – Cobrakampen (Alkoholfri aktivitet)

Corax+Sobra=sant, det är nämligen dags för Cobrakampen!

Vad är mer passande för att lära känna varandra om inte att ta fram våra tävlingsinstinkter?

Denna dag kommer bjuda på olika grenar i sann Cobra-anda! Vi tävlar tillsammans med Sobras introgrupper i en rad roliga vinterlekar för att avgöra vilka som är bäst när det väl gäller! Men kom ihåg – det viktigaste är ändå att ha kul!?

Var? Samling i Infocenter

När? 13.00

Behöver jag ta med något? Introbricka 

20/1 – After-ski-fest på Satin (Alkohol tillåten)

Vad passar bättre efter en dag full av vinterlek än en riktig after-ski-fest? På med hjälmen, spänn pjäxorna och släng på dig skidglasögonen, för nu är det dags att festa loss med Sobra på Satin!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara.

När? 19.00

Behöver jag ta med något? Introbricka och legitimation.

22/1- Musikkampen på Universitetet (Alkoholfri aktivitet)

Vem diggar inte en riktigt härlig musikkväll fullspäckad med quiz och tävlingar? Denna kväll är i musikens tecken där vårt fantastiska studiesociala utskott kommer leda oss genom olika musikgrenar – helt enkelt något som passar alla! 

Var? Samling i infocenter

När? 18.00

Behöver jag ta med något? Introbricka och spetsade öron!

23/1 – Prison island på Arcadea (Alkoholfri aktivitet)

Vi har väl alla någonsin sett “Fångarna på fortet” på TV och tänkt att “det där, det vill jag prova!” Nu får ni chansen! Vi ska allihopa till Prison Island där vi ska försöka lösa utmanande uppgifter som kommer kräva både gnuggande av tankeknölar, samarbete och laganda. 

Var? Samling i Infocenter eller på Stortorget

När? 17.30 i Infocenter eller 17.45 på Stortorget

Behöver jag ta med något? Introbricka och smidiga kläder

24/1 – Piratsittning Satin → Frimis (Alkohol tillåten)

En tradition vi har i Corax är att vi älskar att klä ut oss till pirater, och såklart ska vi göra det ikväll också. Denna piratfest kommer att bestå av en fulsittning på Satin tillsammans med alla faddergrupper för att sedan festa vidare på Frimis! 

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara.

När? 18.00 

Behöver jag ta med något? Introbricka, legitimation och din inre Jack Sparrow!

25/1 – Så kan det låta (Universitetet) (Alkoholfri aktivitet)

Vi är nu framme vid den traditionsenliga så kan det låta-tävlingen! Det är en kåröverskridande musiktävling där deltagare från samtliga kårsektioner tävlar mot varandra i olika tävlingar. Kvällens värdar är inga mindre än Emelie och Malin från Örebro studentkår. Detta kan inte bli annat än succé!

Var? Samling i Infocenter

När? 16.45

Behöver jag ta med något? Introbricka 

26/1 – Sällskapsspel med Näringslivsutskottet (Alkoholfri aktivitet)

Låt oss avsluta en vecka av pluggande med en eftermiddag bestående av fika och sällskapsspel. Utmana varandra i “med andra ord”, ”skitgubbe” eller schack och njut av lite god fika innan kvällens festligheter. 

Var? Samling i Infocenter

När? 16.00

Behöver jag ta med något? Introbricka och ditt bästa spelhumör

26/1 – Terminal 5-fest på Kåren (Alkohol tillåten)

Vilket är ditt drömresemål? Kanske vill du till Thailands värme, Alpernas snö eller se Sydafrikas alla djur? Här kommer chansen att klä dig efter just ditt drömresemål och uppleva en härlig blandning av destinationer på Kårens båda dansgolv. 

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara.

När? 19.00

Behöver jag ta med något? Introbricka och legitimation

27/1 – Förfest på Kappa bar → Disney-fest på Satin (Alkohol tillåten)

Nu har du chansen att leva ut just din Disneydröm! Kanske vill du vara skönheten Belle, lejonkungen Simba eller mästerkocken Remy för en kväll? Vår alldeles egna Sektisgrupp styr en gemensam förfest med alla grupper på Kappa bar. Där utlovas mat och dryck till studentvänliga priser och quiz – som gjort för att få energi till att dansa vidare till Satin!

Var? Kappa bar → Satin

När? 19.00

Behöver jag ta med något? Introbricka, legitimation och din mest sagolika Disney-outfit!

Måndag 29/1 –  Spökboll med Serum i Gymnastikhuset (Alkoholfri aktivitet)

Låt oss resa tillbaka till skolidrotten med allas favoritsport – spökboll! Denna gång möter vi den gula kårsektionen Serum för att se vilka som fortfarande har spökbolls-skickligheterna i behåll. På med träningskläderna och förbered dig på ett roligt och rafflande möte!

Var? Samling i Infocenter

När? 18.15

Behöver jag ta med något? Introbricka 

Tisdag 30/1 – Filmkväll i Bion (Alkoholfri aktivitet)

Vad passar bättre en tisdagskväll än en mysig filmkväll? Jo, en mysig filmkväll med världens bästa kårsektion såklart! Därför har vi bokat Bion  just denna kväll för att tillsammans ta en välförtjänt pluggpaus och tillsammans kolla på film. Det bjuds på läsk och popcorn till alla för att maximera bio-känslan, så släng på dina skönaste mjukisbyxor och luta dig tillbaka! 

Var? Samling i Infocenter

När? 17.45

Behöver jag ta med något? Introbricka och bekväma kläder. 

31/1 –  Pubhäng med Sobra på Satin (Alkohol tillåten)

Sista veckan på introt är kommen och kropparna kanske börjar bli lite slitna vid detta laget? Därför tycker vi och Sobra att det är en perfekt idé att tillsammans ha ett pubhäng inne på Satin! För den som inte är sliten och vill fortsätta att dansa in i natten står Frimis dörrar sedan öppna för oss ända till 02. 

Var? Satin, Stortorget. 

När? 18.30

Behöver jag ta med något? Introbricka och legitimation

2/2 – Volleybollturnering på Universitetet (Alkoholfri aktivitet)

Nu har det äntligen blivit dags för den kårsektions-överskridande volleybollturneringen. En fantastisk tradition där vi spelar volleyboll mot varandra och där den vinnande kårsektionen får med sig hem en vandringspokal. Så tagga till ordentligt nu så visar vi de andra kårsektionerna att Corax både är störst och bäst! 

Var? Samling i Infocenter

När? 16.45

Behöver jag ta med något? Introbricka och dina bästa hejarramsor!

2/2 – Togafest på Kåren (Alkohol tillåten)

Nu är det äntligen dags för ännu en sedvanlig introaktivitet! Den årliga togafesten har funnits med så länge så att det sägs att självaste Julius Caesar minns den med värme. Så snurra in er i ett ett lakan, dra på er era sandaler och för all del, glöm inte introbrickan!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara.

När? 19.30

Behöver jag ta med något? Introbricka och legitimation 

3/2 – (Vin)narbrännboll mot Sobra på gräsmattan bakom Röda paviljongen (Alkohol tillåten)

Dagen är kommen, det är äntligen dags för den traditionella vinbrännbollen mot kårsektionen Sobra, och här står allt och lite till på spel! Detta är en långtgående tradition och den vinnande kårsektionens får skryträttigheter till nästa termin. Så värm upp slagarmen, dra på er era snabbaste skor och tagga till rejält nu så visar vi Sobra att kärleken är röd! 

Var? Samling i Infocenter

När? 13.15

Behöver jag ta med något? Introbricka, oömma kläder och snabba skor

3/2 – Temafest på Kåren (Alkohol tillåten)

Visst går tiden fort när man har roligt? Vi är redan framme vid sista introkvällen, och det har blivit dags för festen som innebär att ni äntligen ska få klä ut er till gruppens tema, era historiska epoker såklart! Låt kreativiteten flöda och visa Kåren era bästa outfits för sista gången för detta intro!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara.

När? 19.00

Behöver jag ta med något? Introbricka och legitimation