Schema för introduktionen HT24


SMYGSTART
Varmt välkommen till dig som kommit tidigt till eller kanske redan bor i vackra Örebro! I väntan på ordinarie introduktion har vi i Corax fadderi planerat en smygstart som vi är otroligt taggade på att få genomföra tillsammans med er!

Torsdag 29/8 – Välkommen till Corax och häng med introgruppen (alkoholfri aktivitet)

Snart drar terminen och din studietid i Örebro igång! Vi smygstartar redan idag, för vi menar, varför vänta? Den här aktiviteten är främst till för att introducera dig till din kårsektion Corax samt din introduktionsgrupp. Din grupp kommer vara fylld av Örebro Universitets bästa faddrar och sergeanter så att du och dina nystudentskamrater får den absolut bästa starten på er utbildning. Det är din introgrupp som du kommer att hänga allra mest med under introduktionen.

Kom till Corax sektionsrum (a.k.a. sektis) och köp ditt intropass med tillhörande intropåse – detta är din biljett för att delta på introduktionen! 

Var? Corax sektionsrum. Tips – sök på L105 i appen Mazemap så hittar du hit!

När? 15:30

Vad ska jag ha med mig? Kvitto/bevis på att du köpt medlemskap hos Örebro Studentkår, detta gör du i appen Hitract (är du inte medlem kan vi lösa det på plats) 

Fredag 30/8 – Flaggmålning och pizza (alkoholfri aktivitet)

Vad vore en introgrupp utan en gruppflagga? Ingenting! Det är därför hög tid att ni i gruppen skapar er alldeles egna, samtidigt som ni får den ultimata chansen att lära känna varandra och umgås. Vi bjuder även på pizza som energikälla till kreativiteten. 

Var? Infocenter

När? 12.15

Vad ska jag ta med mig? Introbrickan!

Fredag 30/8 – Huvudbodnadsfest på Oxya (alkohol tillåten)

Nu har det blivit dags för introduktionens första utgång med det enklaste temat – huvudbodnad! Rota i garderob och flyttlådor efter någonting att ha på huvudet, eller varför inte skapa en egen? Kvällen börjar med förfester i introgrupperna, sedan dansar vi loss på Oxya hela kvällen! 

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara

När? ca 19.30

Vad ska jag ta med mig? Introbricka, legitimation och din bästa huvudbodnad!

Lördag 31/8 – Vattenkrig med TekNat (alkoholfri aktivitet)

Än lever vi på hoppet att det är sommar – vad passar då inte bättre än att maxa ur det sista ur sommaren och anordna ett vattenkrig sista helgen i augusti? Ett GIGANTISKT vattenkrig dessutom! Denna aktivitet kommer att vara med den lila kårsektionen TekNat, där vi tillsammans kommer skapa något vi sent kommer att glömma. Hoppa i badkläderna (eller varför inte regnponchon?), för nu samlar vi de röda och de lila nystudenterna – må bäste sektion vinna!

Var? Infocenter

När? 12.30

Vad ska jag ta med mig? Introbricka och vattentåliga kläder!

Lördag 31/8 – Solsemesterfest på Kåren (alkohol tillåten)

Efter en dag av vattenkrig är solsemenstertemat givet! På med solglasögonen, armpuffarna eller våtdräkten och tagga till! Först är det förfester i introgrupperna, sedan intar vi vår egna nattklubb Kåren tillsammans för första gången!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara

När? ca 19:00

Vad ska jag ta med mig? Introbricka, legitimation och semesterkläder..

Måndag 2/9 – Kubbturnering (alkoholfri aktivitet)

Äntligen är terminen igång, likaså introduktionen! Missade du smygstarten? Det är absolut ingen fara, efter den stora campusvandringen finns möjligheten att även idag köpa din intropåse och bli tilldelad din nya grupp av bästisar! Även innan aktiviteten finns vi generaler i Corax sektionsrum redo att välkomna dig med öppna armar. Självklart går det också utmärkt att ansluta till introduktionen senare, kom när det bäst passar dig!

För att kickstarta terminen på bästa sätt börjar vi med att riva av en kubbturnering mellan grupperna. Du får möjlighet att lära känna din introgrupp ordentligt under och emellan matcherna, du kan fråga dina faddrar om allt som snurrar runt i huvudet efter första dagen på universitetet och självklart ha riktigt kul!

Var? Infocenter

När? 17.15

Vad ska jag ta med mig? Introbricka

Tisdag 3/9 – Amazing race (alkoholfri aktivitet)
Varifrån går alla bussar? Och varför pratar alla alltid om tre olika torg? Stortorget… Våghus… Va?


Tänk dig att få lära känna din nya studentstad, fast på ett kul sätt! Det är precis det denna aktivitet går ut på. Roliga tävlingar som sammansvetsar din introgrupp ännu mer – samtidigt som du får se stan. Så se till att ta vara på detta ypperliga tillfälle att lära känna din nya hemstad tillsammans med din fantastiska grupp! 

Var? Infocenter eller Stortorget

När? 17.15 i Infocenter  eller 17.30 på Stortorget

Vad ska jag ta med mig? Introbricka

Onsdag 4/9 – Introduktionens pubrunda (alkohol tillåten)

Vilken är egentligen den bästa puben i Örebro? Det får du chansen att utforska nu! Vi är framme vid den legendariska pubrundan – en aktivitet tillsammans med alla kårsektioner. Tillsammans med din introgrupp och introgrupper från andra sektioner kommer ni röra er mellan stadens pubar för att njuta av mat, dryck och sällskapet. Sen avslutar vi alla kvällen tillsammans på Frimis! 

Var? Infocenter, Stortorget eller Järntorget, kolla med dina faddrar vart just ni ska samlas!

När? 17.15 i Infocenter eller 17.30 på Stortorget eller Järntorget

Vad ska jag ta med mig? Introbricka och legitimation 

Fredag 6/9 – Pyjamasparty på Oxya (alkohol tillåten)

Finns det någonting bekvämare än en riktigt mysig pyjamas? Nej precis, så varför inte gå ut och dansa i just pyjamas? På med det mysigaste du har i din garderob och gör dig redo för ett enormt pyjamasparty på Oxya!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara

När? Ca 19.00

Vad ska jag ta med mig? Introbricka, legitimation och  din skönaste pyjamas!

Lördag 7/9 – Midsommar-bäst i test (alkoholfri aktivitet)

Vi alla har väl sett “bäst i test” på TV och tänkt att: “Det där hade jag gjort så mycket bättre”? Nu är det upp till bevis! Det är dags att leka “bäst i test” med en midsommar-twist som flirtar med temat på kvällens Kårenkväll. Gnugga geniknölarna och kom redo att lösa uppgifter tillsammans med din introgrupp!

Var? Infocenter

När? 11.45

Vad ska jag ta med mig? Introbricka

Lördag 7/9 – Midsommarfest på Kåren (alkohol tillåten)

Det må vara september, men vi vägrar släppa sommaren och årets längsta natt – så vi gör det igen! På med kransen och din blommigaste, somrigaste outfit, så dansar vi tillsammans i midsommarnattens tecken på Kåren!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara

När?  Ca 19.00

Vad ska jag ta med mig? Introbricka, legitimation och din bästa midsommars outfit. 

Måndag 9/9 – Musikkampen  (alkoholfri aktivitet)

Vem diggar inte en riktigt härlig musikkväll fullspäckad med quiz och tävlingar? Denna kväll är i musikens tecken där vårt fantastiska studiesociala utskott kommer leda oss genom olika musikgrenar – helt enkelt något som passar alla! 

Var? Infocenter

När? 17.15

Vad ska jag ta med mig? Introbricka

Tisdag 10/9 – Tårtbakartävling / spelkväll på Kåren (alkoholfri aktivitet)

Vi fortsätter denna introvecka med en delad kväll, där hälften av grupperna har en mysig spelkväll på Kåren och hälften möter varandra i en rafflande tårtbakartävling. Nästa måndag byts platserna och din grupp gör det ni inte gjorde nu! Känns det rörigt? Oroa dig inte, faddrarna har stenkoll! 

Var? Infocenter eller Forumfoajen

När? 17.45 

Vad ska jag ta med mig? Introbricka

Onsdag 11/9 – Piratpub på Kåren → Frimis (alkohol tillåten)

Enligt stående tradition ska vi såklart även detta intro ha en kväll av att leva ut våra piratdrömmar! Denna gång börjar vi med en piratpub på Kåren, sedan samlas vi alla på Frimis för att dansa hela natten. På med ögonlappen och kamma papegojan för nu kör vi piratfest! 

Var? Kåren → Frimis

När? 18.00

Vad ska jag ta med mig? Introbricka och legitimation. Ta på din bästa pirat utklädnad.

Fredag 13/9 – Volleybollturnering (alkoholfri aktivitet)

Nu har det äntligen blivit dags för den kårsektions-överskridande volleybollturneringen. En fantastisk tradition där vi spelar volleyboll mot varandra och där den vinnande kårsektionen får med sig hem en vandringspokal. Så tagga till ordentligt nu så visar vi de andra kårsektionerna att Corax både är störst och bäst! 

Var? Infocenter

När? 16:30

Vad ska jag ta med mig? Introbricka

Fredag 13/9 – “Klä dig som din typ”-fest på Kåren (alkohol tillåten)

“Utsidan spelar ingen roll” …eller Utsidan ger insidan en chans”… men vi alla har väl en typ ändå? Om inte utseendemässigt – så gå in i karaktär! Denna kväll fyller vi Kåren med våra olika typer genom att klä oss som dem, såklart!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara

När? Ca 19.00

Vad ska jag ta med mig? Introbricka och legitimation

Lördag 14/9 – Coraxkampen (alkoholfri aktivitet)

Vad är mer passande för att lära känna varandra om inte att ta fram våra tävlingsinstinkter? Denna dag kommer bjuda på olika grenar i sann Corax-anda! Vi tävlar i introgrupperna för att avgöra vilka som är bäst när det väl gäller! Men kom ihåg – det viktigaste är ändå att ha kul!?

Var? Infocenter

När?  11.15 

Vad ska jag ta med mig? Introbricka

Lördag 14/9 – “Så här ser du mig aldrig igen” på Satin (alkohol tillåten)

Ikväll är kvällen du får chansen att klä dig som vi aldrig kommer att se dig igen! Så hoppa i en outfit du aldrig kommer att visa dig i igen, kanske ditt gamla jobb? Jobbet du aldrig vill ha eller fasen du aldrig vill tillbaka till? Låt oss göra det tillsammans igen och visa Satin vad vi går för! 

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara

När? Ca 19.00

Vad ska jag ta med mig? Introbricka och legitimation 

Måndag 16/9 – Tårtbakartävling / spelkväll på Kåren (alkoholfri aktivitet)

Nu är det dags för er som hade spelkväll förra veckan att mötas i en tårtbakartävling, och för er som hade tårtbakartävling att inta Kåren för en mysig spelkväll! Känns det fortfarande rörigt? Ingen fara, faddrarna har fortfarande koll! 

Var? Infocenter eller Forumfoajen

När? 17.45 

Vad ska jag ta med mig? Introbricka

Tisdag 17/9 – Filmkväll  (alkoholfri aktivitet)

Introduktionens sista vecka är kommen och det är dags att ta en paus i plugget och varva ned med en filmkväll. Här får ni slå er ner i universitetets skönaste stolar i biblioteksaulan, se på film och koppla av tillsammans med introgruppen. Vi bjuder på snacks och dryck för en maximal “bio”-upplevelse!

Var? Infocenter

När? 17.45

Vad ska jag ta med mig? Introbricka

Onsdag 18/9 –  Red flag-pub med Sobra på Satin (alkohol tillåten)

Vi har ju klätt oss som våra typer…men vad är din största redflag? Det är enkelt! Rota fram en t-shirt och skriv med röd text vilken den största röda flaggan du tror att du har. Kanske är du inte så bra på att laga mat? Du kanske svär för mycket eller inte kan skillnaden på höger och vänster? Det finns lika många redflags som antal människor på Satin denna kväll, som spenderas med nattsvarta Sobra. Kom mingelredo för nu kör vi kåröverskridande pubhäng!

Var? Satin, Stortorget

När?  18.00

Vad ska jag ta med mig? Introbricka och legitimation .

Fredag 20/9 – Örebrodagen (alkoholfri aktivitet)

Det har äntligen blivit dags för den traditionella Örebrodagen! Det är en 5-kamp mellan alla kårsektioner som går av stapeln under varje höstintro. Dagen är fullspäckad med roliga tävlingar och aktiviteter. Detta är helt klart en av höjdpunkterna på introt och här behövs både ni tävlingsinriktade som hjälper Corax till segern, men även en stor kärleksröd hejarklack! 

Detta vill du inte missa – så låt oss färga stan röd och liva upp den med våra ramsor! 

Var? Infocenter eller Stortorget

När? Samling i Infocenter 11.30.Samling vid Stortorget kl. 11.45, 

Vad ska jag ta med mig? Introbricka

Fredag 20/9 – Färgfest på Frimis (alkohol tillåten)

Det är återigen dags för oss att gå ut tillsammans, och denna gång ska vi hylla Corax kärleksröda färg genom att klä oss i den! Så klä dig precis som du vill – så länge det är rött! Kanske hoppar du i ett badkar med röd färg innan för att komma i rätt stämning? Denna kväll sprider vi vår vackra, röda färg på fantastiska Frimis!

KÄRLEKEN ÄR RÖD, OCH RÖD ÄR CORAX!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara

När? Ca 19.00

Vad ska jag ta med mig? Introbricka, legitimation och så mycket rött du hittar hemma!

Lördag 21/9 – Vin(nar)brännboll mot Sobra  (alkohol tillåten)

Dagen är kommen, det är äntligen dags för den traditionella vinbrännbollen mot kårsektionen Sobra, och här står allt och lite till på spel! Detta är en långtgående tradition och den vinnande kårsektionens får skryträttigheter till nästa termin. Så värm upp slagarmen, dra på er era snabbaste skor och tagga till rejält nu så visar vi Sobra att kärleken är röd! 

Var? Infocenter

När? 13.00

Vad ska jag ta med mig? Introbricka, oömma kläder och dina snabbaste skor!

Lördag 21/9 – Temafest på Ritz (alkohol tillåten)

Visst går tiden fort när man har roligt? Vi är redan framme vid sista introkvällen, och det har blivit dags för festen som innebär att ni äntligen ska få klä ut er till gruppens tema, era barnprogram! Låt kreativiteten flöda och visa Ritz era bästa outfits för första och sista gången detta intro!

Var? Hör med dina faddrar var just ni ska vara

När?  Ca 19.00

Vad ska jag ta med mig? Introbricka, legitimation och din bästa utklädnad till ert tema!