3 februari, 2021


Bli studiecoach och ge läxhjälp till yngre elever i Örebro

Du har nu möjlighet att göra stor skillnad i en eller flera elevers liv genom att bli studiecoach och ge läxhjälp. Allakando är en av de största läxhjälpsföretagen i Sverige och de hjälper över 26 000 elever varje år att nå sina studiemål. Att vara studiecoach innebär att du stöttar en elev i dess skolarbete. Du får dessutom lön, har en trygg anställning och får med dig goda arbetslivserfarenheter för framtiden. Läs mer här om läxhjälp från Allakando och hur du kan bli privatlärare! 

Välj själv vilket skolämne du vill ge läxhjälp i

En av fördelarna med att bli studiecoach är att du väljer helt själv vilket eller vilka skolämnen som du vill undervisa i. Det enda som krävs är att du ska ha goda ämneskunskaper i det ämnet du vill ge läxhjälp i. Allakando erbjuder studiehjälp för alla skolämnen och även alla utbildningsnivåer. Elever kan därmed få hjälp från grundskolenivå, gymnasienivå och universitet- och högskolenivå. Är du duktig på matte kan du exempelvis bli mattelärare och ge mattehjälp.

 

Har du även lyckats göra bra ifrån dig på högskoleprovet? Då kan du söka in till att bli studiecoach för Allakandos onlinekurs. Läs mer här om kursen inför högskoleprovet.

Flexibel sysselsättning – du ger läxhjälp när det passar dig

Beroende på hur mycket man studerar kan ens schema variera. Vissa studenter har mer tid över än andra, men väldigt ofta har man som student ett relativt flexibelt schema. Att hitta en extra sysselsättning som man kan kombinera med sina studier kan vara svårt. Att hjälpa till som studiecoach och ge läxhjälp Örebro är däremot något som är en perfekt matchning. Du kommer välja helt själv hur många gånger i veckan du kan ge lektioner. Exempelvis, kan du en gång i veckan går det utmärkt. Du meddelar i din ansökan hur ofta du kan hjälpa till per vecka.

 

Något som vi också kan tipsa dig om är att hjälpa till som nanny. Det är också en flexibel sysselsättning och det är många studenter som gör detta. Mer information hittar du här: Nanny på myNanny.

Väl mellan fysisk läxhjälp eller läxhjälp online

Som studiecoach har du två val gällande undervisningen. Du kan träffa din elev för fysiska lektioner. Det betyder att ni kan ses på ett bibliotek, i skolan eller hemma hos eleven. Detta kan du och din elev bestämma sinsemellan vart ni ska ses, viktigt är att din elev får studiero.

Som andra alternativ finns läxhjälp online. Då kommer du och din elev kunna genomföra lektionerna på var sitt håll. Ni möts i vad vi kallar ett virtuellt klassrum där ni bland annat kommer ha tillgång till en virtuell whiteboard. I samband med rådande situation har fler funderat på detta alternativ.

Inga tidigare erfarenhet i läxhjälp krävs för att bli studiecoach

För att söka rollen som studiecoach i Örebro krävs det inga tidigare erfarenheter av att ge studiehjälp. Det viktiga är att du vill hjälpa andra elever, har goda ämneskunskaper samt är positiv och engagerad. Alla som blir privatlärare kommer att få gå internutbildningar och får dessutom lära sig mer om studietekniker och att utbilda utefter Allakandos grundfilosofi – alla kan mer än de tror.

 

Skull du redan nu vilja lära dig mer om studietekniker kan du gå in på denna sida om läxhjälp. Vi kan också tipsa om att du kollar in ett högskoleprov test om du funderar på att skriva provet i år. Här kan du testa att göra ett prov för att se hur du ligger till just nu.