Vad är Corax?


Välkommen till kårsektionen Corax!

Corax är en av Örebro Studentkårs största sektioner och tillhör Institutionen för humaniora, utbildnings – och samhällsvetenskap (även kallat HumUS). 

Precis som kärleken är Corax färg röd och hos oss är alla välkomna – självklart även du som inte studerar inom HumUS, det enda kravet är att du är medlem i Örebro Studentkår! 

Corax är skapat av studentrepresentanter och har två stora verksamhetsområden; utbildningsbevakningen och det studiesociala.

Vårt mål är att du som student ska trivas på universitetet och känna att både din studiesituation och sociala liv är betydelsefullt. För att lyckas med detta anordnar vi på Corax en introduktion för nya studenter, fester och evenemang för att du ska få en händelserik och rolig studietid på Örebro Universitet. 

Kårsektionen styrs av våra medlemmar på sektionsmöten som äger rum ungefär 3 gånger per termin. Genom att delta på kårsektionsmöten har du som medlem möjlighet att påverka och utveckla verksamheten!

Har du frågor och funderingar om din studiesituation eller studentliv så hör av dig till oss! Tips: Du som ny student vid Örebro Universitet kolla in fliken Introduktion, där har vi samlat tips och svar på vanliga frågor av nya studenter.

Du hittar oss i vårt sektionsrum “Sektis” mitt i Långhuset eller på våra sociala medier, facebook och instagram där vi heter: kårsektionen Corax / Karsektionencorax

Visste du att Corax blev en egen kårsektion den 13 april 2010 under ett fullmäktigemöte, efter att tre sektioner vid namn SAMVETET, LUPP och Kulinfo slogs ihop?