Schema för introduktionen


För daglig uppdatering kring aktiviteterna och allmän information om introduktionen, se till vara med i vår Facebook-grupp!

Länk här!

Schema för introduktionen VT22

Textschema för Corax introduktion VT22

Tänk på – För att få delta under Corax introduktion behöver du bevisa att du är medlem i Örebro Studentkår! 

P.S. Vi följer restriktioner från Folkhälsomyndigheten gällande Covid-19. Schemat kan komma att ändras med hänsyn till detta. 

Kvällar där vi besöker restauranger och krogar krävs ett giltigt vaccinbevis/covidpass av krögarna.

GUL RUBRIK – innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion som är alkoholfria.

RÖD RUBRIK – innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion där alkohol är tillåtet.

SMYGSTART

Ojojoj, vi är så peppade på att komma igång så vi drar igång med en liten smygstart för dig som anländer tidigt till vackra Örebro!

Torsdag 13/1 – Välkommen till Corax

Snart drar terminen och din studietid i Örebro igång! Vi smygstartar redan idag, för vi menar, varför vänta? Den här aktiviteten är främst till för att introducera dig till din introduktionsgrupp. Din grupp kommer vara fylld av Örebro Universitets bästa faddrar och sergeanter så att du och dina nystudentskamrater får den absolut bästa starten på er utbildning. Det är din introgrupp som du kommer att hänga allra mest med under introduktionen.

Kom till Corax sektionsrum (a.k.a. sektis) och köp din intropåse – denna är din biljett för att delta på introduktionen! 

Var? Zoom
När? 17:00
Vad ska jag ha med mig? Kvitto/bevis på att du köpt medlemsskap hos Örebro Studentkår och ditt bästa humör! (Är du inte medlem kan vi lösa det på plats)

Torsdag 13/1 – Häng med introgruppen

Med den nya intropåsen i hand kommer du nu ÄNTLIGEN att få träffa din faddergrupp! Nu är det lära-känna-dags på agendan. Faddrarna har förberett en rad olika roliga lekar och i allmänhet en trevlig kväll för er – nu drar vi äntligen igång!

Var? Samling i Studentcentrum, Långhuset. 
När? 17:15
Vad ska jag ha med mig? Intropåsen!

Fredag 14/1 – Huvudbonadsfest

Ingenting förgyller väl en knopp som en bra hatt! Hittar du den mest kreativa huvudbonaden? Kanske bygger du något eget? Alla sätt är bra! (förutom de dåliga)

Vad är inte en digital introduktionsaktivitet utan en speed dating? Vi förstår hur läskigt det kan vara med så pass många röster som pratar samtidigt. Tanken med “Speed dating” är därför att lära känna varandra utan att behöva prata inför en hel föreläsningssal med människor.  Här gäller det att lära känna varandra till max i små gruppkonstellationer där snabba frågor kommer vara i fokus. Ni behöver alltså inte gå härifrån med en dejt, men nya vänskaper är alltid roligt!

När? 18:00 – 21:00
Var? Zoom: Länk läggs upp på Facebook
Vad ska jag ha med mig? Din bästa huvudbonad och ditt bästa mingelhumör!

Lördag 15/1 – “Oj-jag-kom-fel”

Om du någonsin kommit till en fest och märkt att du tolkat temat för kvällen helt fel, då är det här festen för dig. På den här temakvällen finns det nämligen inga fel, förutom om du har tänkt rätt, för då har du tänkt fel. (????)

Under kvällen kommer vi anordna en skapandetävling. Vem av er är egentligen mest kreativ? Här handlar det kanske inte så mycket om vem som gör den mest estetiskt vackraste prylen utan mer att tolkningen sitter knivskarpt! Är din egg lika slö som min? Ingen fara, vi hejar på tills att rösten sviker oss! 


När? 18:00 – 21:00
Var? Zoom: Länk läggs upp på facebook
Vad ska jag ha med mig? Din mest kreativa sida, öppet sinne och valfri dryck! Glöm heller inte att ta på dig fel kläder.

ORDINARIE INTRODUKTIONSSTART

Äntligen är terminen igång – nu kör vi!

Måndag 17/1 – Välkommen till Corax

Äntligen är terminen igång, likaså introduktionen! Missade du smygstarten? Ingen fara på taket kompis, generalerna välkomnar dig på Zoom för att delas in i din nya grupp av bästisar!

Var? Zoom, länk läggs upp på facebook.
När? kl. 17:30
Behöver jag ta med något? Kvitto/bevis på att du köpt medlemsskap hos Örebro Studentkår och ditt bästa humör! (Är du inte medlem kan vi lösa det på plats)

Måndag 17/1 – Musikkampen med Studiesociala utskottet (studiesoc)

“Musik ska byggas utav glädje, av glääädje bygger man musik!” Kvällen är kommen då det inte är viktigt att man kan sjunga, endast ATT man sjunger.

Vem diggar inte en riktigt härlig musikkväll fullspäckad med quiz och tävlingar? Denna kväll är i musikens tecken där vårt studiesociala utskott kommer leda oss genom olika musikgrenar – helt enkelt något som passar alla! 

Var? Zoom, länk läggs upp på facebook.
När? kl. 18:00
Behöver jag ta med något? Taktsinnet och glada toner!

Tisdag 18/1 – Detektivkväll med onlinespel

Är det Professor Gadget jag pratar med? Eller är du kanske Sherlock Holmes? Hur som helst så är temat för kvällen detektiver! Vi kommer att spela olika onlinespel som Among Us och Mafia för att ta reda på vem som är den bästa detektiven, eller kanske vem som hade varit den bästa skurken?

Var? Zoom, länk läggs upp på facebook.
När? 18:00
Behöver jag ta med något? Din bästa detektiv-outfit

Fredag 21/1 Afterskifest

Vi drar till fjällen, fest hela kvällen! Dra på er thermobyxorna, underställ och skid-glajjorna – för nu ska vi på afterski! Röjig allsång och halvsvettiga skallar är väl egentligen lite härligt ändå? Kvällen avslutas på bästa Satin som ikväll förvandlas till en härlig afterski, precis så som det ska vara efter backen! 

Var? Samling i Studentcentrum
När? kl. 18:00
Behöver jag ta med något? Introbricka & legitimation! (och covidpass) 

Lördag 22/1 – Coraxkampen

Vad är mer passande för att lära känna varandra om inte att ta fram våra tävlingsinstinkter? Denna dag kommer bjuda på olika grenar i sann Corax-anda! Vi tävlar i introgrupperna för att avgöra vilka som är bäst när det väl gäller! Men kom ihåg – det viktigaste är ändå att ha kul!?

Vi får även finbesök av fackförbundet Vision!

När? 13:00
Var? Samling i Studentcentrum kl. 12:45 (mer exakt info kommer inom kort.)
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och kläder du kan röra dig i!

Lördag 22/1 Temafest med gruppens genre

Det har blivit dags för festen som innebär att ni äntligen ska få klä ut er till gruppens musikgenre. Fantastiska schlager-, rock- och country!

Om det är nån dag som du ska spexa till outfiten ordentligt är det idag – spar inte på kreativiteten!

Vi kommer att hålla till på nattklubben Ritz. 

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara.
När? kl. 18:00
Behöver jag ha med något? Introbricka, legitimation och din bästa outfit (och covidpass)!

Tisdag 25/1 Spelkväll

Vem älskar inte lite härliga brädspel? Vi har samlat en rad med roliga brädspel att spela ihop med gruppen. Denna kväll samlas faddergruppen hemmavid för en skön pluggpaus-tisdag, så släpp kurslitteraturen, kasta tärningarna, plocka 4 nya kort och passera gå – nu åker vi!

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara.
När? kl. 18:00
Behöver jag ta med något? Introbricka och ett glatt humör! 

Onsdag 26/1 Piratfest

Skepp ohoj, för nu ska piraterna i Corax ha skoj! Ta svärdet i ett ordentligt grepp och kom ombord på vårt sjörövarskepp. ​Sätt på eran stiligaste ögonlapp och kamma eran papegoja – för ikväll gör vi myteri med mycket tjoa och stoja. Mot krysset på skattkartan vi skutan styr – ladda kanonerna och låt dem ge fyr.

En tradition vi har i Corax är att vi älskar att klä ut oss till pirater, och såklart ska vi göra det ikväll! Vi kommer att förfesta tillsammans i grupperna, för att sedan röra oss vidare mot nattklubben Frimis för en fantaaarghstisk kväll!

Var? Samling vid Studentcentrum eller Våghustorget
När? kl. 18:00
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation (och covidpass). Ta på din bästa piratoutfit!

Fredag 28/1 Färgfest

Ikväll ska vi återigen på galej ihop, och denna gång ska vi klä ut oss i hyllning till Corax fina kärleksRÖDA färg – klä dig hur du vill bara det är rött! Kanske hoppar du i en hink med röd färg innan för att komma i rätt stämning?

❤️ KÄRLEKEN ÄR RÖD, OCH RÖD ÄR CORAX! ❤️

Var? Samling i Studentcentrum
När? kl. 18:00
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation (och covidpass) samt RÖDA kläder

Lördag 29/1 Stadsvandring

Varifrån går alla bussar? Och varför pratar alla alltid om tre olika torg? Stortorget… Våghu… Va?
Tänk dig att få lära känna din nya studentstad, fast på ett kul sätt! Det är precis det som denna stadsvandring går ut på. Roliga och knasiga tävlingar som sammansvetsar din introgrupp ännu mer – samtidigt som du får se stan! Hela aktiviteten avslutas med att grupperna samlas i stadsparken där det vankas en kamp mot varandra – se till att peppa igång med gruppen för tävling!!

Var? Samling Studentcentrum eller Våghustorget
När? kl. 13:00
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och kläder efter väder!

Lördag 29/1 Bokstavsfest

ABC du är mina tankar, CDE mitt hjärta det bankar…. Astronaut, bil, citron, drake – denna kväll hedrar vi våra fantastiska första bokstäver i våra namn. Utklädnaden är fri, bara du är utklädd till något som är börjar på samma bokstav som dig själv. Tänk utanför eller innanför boxen så blir det rätt!
Vi förfestar i grupperna och möts sedan upp utanför Strömpis!

Var? Samling i Studentcentrum
När? kl. 18:00
Behöver jag ha med något? Introbricka och legitmation (och covidpass) 

Måndag 31/1 Tårttävling

Vad innehåller egentligen den godaste tårtan? Hallonsylt, grädde eller vaniljkräm – eller är det rent utav ingredienser utan boxen som klär en tårta bäst? Er introgrupp kommer att tävla mot de andra introgrupperna, och här får ni även chansen att kunna imponera på generalerna ordentligt – Tävlingen avslutas nämligen med att generalerna Moa och Daniel kommer att bedöma era tårtor och här är ju smaken absolut en viktig del!

Var? Samling i Studentcentrum
När? kl. 18:00
Behöver jag ha med något? Introbricka och en god(jättegod) dos kreativitet!

Tisdag 1/2 Filmkväll

Ta på er era mysigaste outfits för här vankas det en riktig mys-aktivitet! Koppla av mitt i allt tentaplugg och sena festkvällar och kryp ner i soffan tillsammans med din introgrupp för en redig filmkväll. Snacks är obligatoriskt!

Var? Samling i Studentcentrum
När? kl. 18:00
Behöver jag ha med något? Introbrickan och ditt bästa mys-humör!

Onsdag 2/2 Schlagerpub på Stora Örebro

Det har blivit dags för en riktig pubkväll! Tjoho! Käk och en god dryck på det är ju verkligen inte fel såhär mitt i veckan. Kvällen kommer att gå i schlagerns tecken och visst är då allsång obligatoriskt? Fångad av en stormvind, Tommy tycker om mig & Euphoria – finns det egentligen något bättre att sjunga på en riktig pubkväll..? Nä, trodde väl inte det. Ta på dig fjäderboan så ska vi tillsammans (sitt)dansa i neon med bra vibrationer!

Var? Samling Studentcentrum eller Våghustorget
När? kl. 18:00
Behöver jag ha med något? Introbricka och legitmation (och covidpass) 

Torsdag 3/2 Vinter-OS

Har du någon gång drömt om att vara med på ett riktigt OS? Swisha ner för slalombacken likt Anja Pärson – eller vem vet vad – kanske till och med tävla om att bygga den snyggaste snögubben? Då är rätt kväll kommen! Kvällen bjuds på olika grenar där ni som introgrupp tävlar mot de andra introgrupperna. En rolig kamp i äkta corax-anda tackar man ju bara inte nej till, ellerhur??

Vi blir även gästade av fackförbundet Akavia!

Var? Samling Studentcentrum
När? kl. 18:00
Behöver jag ha med något? Introbricka och oömma (och varma) kläder!

Fredag 4/2 Collegefest

Likt mjölk till kaffet passar väl inget bättre till en collegekväll än beerpong? 
Beerpong är ofta en riktig partystartare, och det är precis vad vi vill uppnå under denna kväll!

Nu har du äntligen chansen att embracea din inre collegekaraktär! Är det en cheerleader, quarterback eller kanske till och med rektorn? Du kanske till och med går med i Örebros Beerpongsällskap (ÖBS) för fortsatt sportsligt engagemang?? Kvällen utlovar beerponghäng utan dess like i era introgrupper och avslutas sedan på Ritz. Vilket är egentligen Corax bästa beerponglag??

Var? Samling Studentcentrum
När? kl. 18:00
Behöver jag ha med något? Introbricka och legitmation (och covidpass) 

Fredag 28/1 Brännboll

Dagen är kommen!! Dags att se vem i gruppen som är bäst på brännboll i snön(slasket?). Vi ses och kör en sjudundrande brännbollsturnering inom gruppen. Det har blivit dags att se vem som kan slå den längsta bollen, vem är den snabbaste runt banan – men framför allt – vem lyckas slå en home-run!!??? Det här vill du inte missa!! 

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara.
När? kl. 13:00
Vad ska jag ha med mig? Introbrickan, oömma kläder och snabba skor!

Lördag 5/2 Pyjamasparty

Visst går tiden fort när man har roligt? Vi är redan framme vid sista introkvällen, hur hände det? Den ska i alla fall avslutas med den absolut mysigaste festen! Ta på tofflor, morgonrock, mysdress eller pyjamas (listan kan göras lång) och ladda upp med era bästa pyjamaspartyaktiviteter! Efter förfester i egna grupperna avslutar vi introduktionen där vi började, på vårat kära KÅREN! Och som man brukar säga: if you SNOOZE you LOSE – så detta vill ni inte missa!

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara. 
När? kl. 18:00
Behöver jag ha med något? Introbricka och legitmation (och covidpass) 

Lördag 19/2 FINSITTNING – Corax Grammy Awards

Mer info om finsittningen kommer senare.