Schema för introduktionen


Schema för introduktionen HT22

Textschema för Corax introduktion HT22

Tänk på – För att få delta under Corax introduktion behöver du bevisa att du är medlem i Örebro Studentkår!

GUL RUBRIK – innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion som är alkoholfria.

RÖD RUBRIK – innebär aktiviteter som tillhör Corax introduktion där alkohol är tillåtet.

SMYGSTART 

Ojojoj, vi är så peppade på att komma igång så vi drar igång med en liten smygstart för dig som anländer tidigt till vackra Örebro!

Torsdag 25/8 – Välkommen till Corax

Snart drar terminen och din studietid i Örebro igång! Vi smygstartar redan idag, för vi menar, varför vänta? Den här aktiviteten är främst till för att introducera dig till din kårsektion Corax samt din introduktionsgrupp. Din grupp kommer vara fylld av Örebro Universitets bästa faddrar och sergeanter så att du och dina nystudentskamrater får den absolut bästa starten på er utbildning. Det är din introgrupp som du kommer att hänga allra mest med under introduktionen.

Kom till Corax sektionsrum (a.k.a. sektis) och köp din intropåse – denna är din biljett för att delta på introduktionen! 

Var? Corax sektionsrum. Tips – sök på L105 i appen Mazemap så hittar du hit!

När? 16:00

Vad ska jag ha med mig? Kvitto/bevis på att du köpt medlemsskap hos Örebro Studentkår, och ditt bästa humör! (Är du inte medlem kan vi lösa det på plats) 

Torsdag 25/8 – Häng med introgruppen

Med den nya intropåsen i hand kommer du nu ÄNTLIGEN att få träffa din introgrupp! Nu är det lära-känna-dags på agendan. Faddrarna har förberett en rad olika roliga lekar och i allmänhet en trevlig kväll för er – nu drar vi äntligen igång!

Var? Samling i Studentcentrum, Långhuset. 

När? 17:15

Vad ska jag ha med mig? Intropåsen!

Fredag 26/8 – Coraxkampen

Vad är mer passande för att lära känna varandra om inte att ta fram våra tävlingsinstinkter? Denna dag kommer bjuda på olika grenar i sann Corax-anda! Vi tävlar i introgrupperna för att avgöra vilka som är bäst när det väl gäller! Men kom ihåg – det viktigaste är ändå att ha kul!?

När? 11:30

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbrickan och kläder du kan röra dig i!

Fredag 26/8 – Huvudbonadsfest

Ingenting förgyller väl en knopp som en bra hatt! Hittar du den mest kreativa huvudbonaden? Kanske bygger du något eget? Alla sätt är bra! (förutom de dåliga)

Första utekvällen på introduktionen, nu ska vi dansa loss! Kvällen börjar med förfester i introgrupperna för att sedan röra oss vidare mot fantastiska Kåren! Hur lyxigt att ha en egen nattklubb på campus? På med hattarna och knyt på dig dansskorna – NU kör vi!

När? 18:00
Var? Hör med dina faddrar vart just ni ska vara

Vad ska jag ha med mig? Introbricka, legitimation och din bästa huvudbonad!

Lördag 27/8 – Vattenkrig mot TekNat

Än lever vi på hoppet att det är sommar – vad passar då inte bättre än att maxa ur det sista ur sommaren och anordna ett vattenkrig sista helgen i augusti? Ett GIGANTISKT vattenkrig dessutom! Denna aktivitet kommer vara mot med den lila kårsektionen TekNat där vi kommer tillsammans kommer skapa något vi sent kommer att glömma. Hoppa i badkläderna (eller varför inte regnponchon?), för nu samlar vi de röda och de lila nystudenterna – må bäste sektion vinna!

När? 12:15

Var? Samling i Studentcentrum

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och vattentålig outfit!

Lördag 27/8 – Schlagerfest

A, B, C, du är mina tankar… Diggiloo Diggiley alla tittar på mig när jag går i mina gyllene SKOOOR! Kvällen där just dessa guldskor ska på är kommen, äntligen är schlagerkvällen här! Vi börjar med att förfesta i introgrupperna, senare rör vi oss vidare med samma järngäng som under dagen! Nu ska Corax tillsammans TekNat visa vart skåpet ska stå på nattklubben Satin – Klackarna i taket för nu ska vi dansa i neon!

När? 18:00
Var? Hör med dina faddrar vart just ni ska vara
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation! Ta med fjäderboan också vettja! 

ORDINARIE INTRODUKTIONSSTART

Äntligen är terminen igång – nu kör vi! 

Måndag 29/8 – Kubbturnering

Äntligen är terminen igång, likaså introduktionen! Missade du smygstarten? Ingen fara på taket kompis, efter den stora campusvandringen finns möjligheten att även idag köpa din intropåse och bli tilldelad din nya grupp av bästisar! Även innan aktiviteten finns vi generaler i Corax sektionsrum redo att välkomna dig med öppna armar. Självklart går det också utmärkt att ansluta till introduktionen senare, kom när det bäst passar dig!

För att kickstarta terminen på bästa sätt börjar vi med riva av en kubbturnering mellan grupperna. Hur passande är inte det? Du får möjlighet att prata med och lära känna din introgrupp ordentligt under och emellan matcherna, du kan fråga dina faddrar om allt som snurrar runt i huvudet efter första dagen på universitetet och självklart ha riktigt kul!

Vad passar inte heller bättre än att lindra hungriga vinnarskallar-magar med korv med bröd? Mellan tuffa matcher med hårt slit ser vi generaler till att hålla grillen varm, korv finns till er alla! <3 

Var? Samling i Studentcentrum

När? kl. 18:15

Behöver jag ta med något? Introbricka och dina bästa kubbskills!

Tisdag 30/8 – Bäst i test

Vem har inte någon gång drömt om att vara med i det otroliga programet Bäst i test? Eller vem har inte tänkt att “om jag hade fått göra det där testet hade jag gjort det SÅ mycket bättre”? Nu är det upp till bevis! Tackar-tackar, tackar-tackar, som David Sundin själv skulle uttryckt det. Vi säger likt Babben: “Allt kan hända och allt kan vända” – NU kör vi!

Var? Samling i studentcentrum
När? 18:15

Behöver jag ta med något? Introbricka och förmågan att ta dig an riktigt kluriga och tramsiga uppdrag!

Onsdag 31/8 – Pubrunda

Vilken är egentligen den bästa puben i Örebro? Upp till bevis! Vi är framme vid den legendariska pubrundan – en aktivitet tillsammans med alla kårsketioner. Tillsammans med din introgrupp och introgruppen från andra sektioner kommer ni röra er mellan stadens pubar – håll i er för ikväll kommer hela Örebro stad krylla av nystudenter och faddrar!

Var? Samling i Studentcentrum eller på Våghustorget

När? 17:00 eller 17:30

Behöver jag ta med något? Introbricka och legitimation!

Fredag 2/9 – Årtalsfest

Känner du ofta att du kanske hellre hade velat haft ett annat årtionde än det tilldelade att klä ut dig till på årtalsfester? Detta är isåfall din turkväll, för ikväll får du välja och vraka helt fritt! Föredrar du 1960-70-talets hippelook, 1920-talets glammiga Gatsby-utstyrsel eller är 00-talets lågmidjade jeans din grej? Eller varför inte gå ännu längre bak i – dyk upp i din bästa outfit från vikingatiden vetja!

Tillsammans med kårsektionen Sobra har vi en gemensam förfest på Nattklubben Frimis uteservering – för att sedan röra oss vidare mot nattklubben Ritz där vi tillsammans dansar fötterna trötta. A little party never killed nobody!

Var? Samling i Studentcentrum eller Våghustorget
När? kl. 18:15 eller 18:45

Behöver jag ta med något? Introbricka, legitimation och din bästa årtals-utklädnad! 

Lördag 3/9 – Såpasport

Klara, färdiga, GLIIIIIID!!! Se upp i backen (planen) för här kommer världens bästa kårsektion glidandes i nacken! 

Varför spelar man ens vanlig fotboll och innebandy när man istället kan göra det på en presenning täckt med såpa? Visst, det kan låta lite våghalsigt, med visst låter det också hur kul som helst? Dra på dig dina bästa oömma kläder, värm upp bredsidan och inte minst: ladda upp för att ha riktigt kul – nu åker vi!

Var? Samling i Studentcentrum

När? 12:15
Vad ska jag ha med mig? Introbricka och rörliga kläder! 

Lördag 3/9 – Oj-jag-kom-fel!

Om du någonsin kommit till en fest och märkt att du tolkat temat för kvällen helt fel, då är det här festen för dig. På den här temakvällen finns det nämligen inga fel, förutom om du har tänkt rätt, för då har du tänkt fel. (????)

Kommer du kanske klädd som astronaut? Eller som cowboy? Det återstår att se, en sak står säker dock, om du tänkt fel så har du tänkt rätt! Kvällen börjar med förfester i introgrupperna för att sedan röra oss vidare mot nattklubben Satin. Dit får vi hoppas att vi ändå kommit rätt, eller?!

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara

När? kl. 18:00

Behöver jag ha med något? Introbricka, legitimation och din bästa outfit!

Måndag 5/9 – Musikkampen

“Musik ska byggas utav glädje, av glääädje bygger man musik!” Kvällen är kommen då det inte är viktigt att man kan sjunga, endast ATT man sjunger.

Vem diggar inte en riktigt härlig musikkväll fullspäckad med quiz och tävlingar? Denna kväll är i musikens tecken där vårt fantastiska studiesociala utskott kommer leda oss genom olika musikgrenar – helt enkelt något som passar alla! 

Var? Samling i Studentcentrum

När? kl. 18:15

Behöver jag ta med något? Introbricka och ett glatt humör! 

Tisdag 6/9 – Filmkväll

Vad passar bättre en tisdagskväll än en mysig filmkväll? Jo, en mysig filmkväll med världens bästa kårsektion såklart! Därför har vi bokat Aula Nova just denna kväll för att tillsammans ta en välförtjänt pluggpaus och tillsammans kolla på film, så släng på dig dina skönaste mjukisbyxor och luta dig tillbaka! 

Var? Samling i Studentcentrum

När? 18:15

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och din skönaste outfit

Onsdag 7/9 – Piratfest

Skepp ohoj, för nu ska piraterna i Corax ha skoj! Ta svärdet i ett ordentligt grepp och kom ombord på vårt sjörövarskepp. ​Sätt på eran stiligaste ögonlapp och kamma eran papegoja – för ikväll gör vi myteri med mycket tjoa och stoja. Mot krysset på skattkartan vi skutan styr – ladda kanonerna och låt dem ge fyr.

En tradition vi har i Corax är att vi älskar att klä ut oss till pirater, och såklart ska vi göra det ikväll också. Så leta fram ögonlappen, väck liv i papegojan och ta er sedan till Corax allra egna sjörövarskepp, Röda paviljongen. Här blir det lekar och aktiviteter i sann sjörövaranda och senare på kvällen styr vi skutan ut på de sju haven och vidare mot Örebro Kårhus! 

Var? Samling i Studentcentrum

När? kl. 18:15

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation. Ta på din bästa piratoutfit!

Fredag 9/9 – Volleybollturnering

Nu har det äntligen blivit dags för den kårsektions-överskridande volleybollturneringen. En fantastisk tradition där vi spelar volleyboll mot varandra och där den vinnande kårsektionen får med sig hem en vandringspokal. Så tagga till ordentligt nu så visar vi de andra kårsektionerna att Corax både är störst och bäst! 

Var? Samling i Studentcentrum

När? kl. 16:30

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och era bästa Corax-ramsor!

Fredag 9/9 – Färgfest

Ikväll ska vi återigen på galej ihop, och denna gång ska vi klä ut oss i hyllning till Corax fina kärleksRÖDA färg – klä dig hur du vill bara det är rött! Kanske hoppar du i en hink med röd färg innan för att komma i rätt stämning? Denna kväll kommer vi hålla till på inget mindre än Kåren!

KÄRLEKEN ÄR RÖD, OCH RÖD ÄR CORAX!

Var? Hör med dina faddrar var just din grupp ska mötas. 

När? kl. 18:00

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och legitimation samt RÖDA kläder

Lördag 10/9 – Stadsvandring

Varifrån går alla bussar? Och varför pratar alla alltid om tre olika torg? Stortorget… Våghus… Va?
Tänk dig att få lära känna din nya studentstad, fast på ett kul sätt! Det är precis det som denna stadsvandring går ut på. Roliga och knasiga tävlingar som sammansvetsar din introgrupp ännu mer – samtidigt som du får se stan. Så se till att ta vara på detta ypperliga tillfälle att lära känna din nya hemstad tillsammans med din fantastiska grupp! 

Var? Samling Studentcentrum eller Våghustorget

När? kl. 11:45 eller 12:15

Vad ska jag ha med mig? Introbricka och kläder efter väder!

Lördag 10/9 – Kräftskivasittning

Vad passar bättre såhär på höstkanten än en traditionell kräftskiva? Och vad passar bättre såhär på en introduktion än en traditionell studentsittning? Och slutligen, vad blir bättre än att kombinera dessa två tillsammans? Ingenting såklart! Så ladda kräftburarna och ge er ut på svartån, så ser vi sedan till att få till en sjudundrande sittning med snapsvisor, toastmasters och en riktig fest, sånt som vi studenter gör allra bäst! 

Var? Samling i Studentcentrum eller Våghustorget

När? kl. 17:15 eller 17:45

Behöver jag ha med något? Introbricka och legitmation

Måndag 12/9 & Tisdag 13/9 – Prison Island

Sista veckan på introt är (tyvärr) här. Dock finns det ingen anledning att känna sig ledsen för det, för vi har massor med roliga aktiviteter kvar! Vi inleder veckan med en spelkväll/Prison island-kväll där hälften av introgrupperna får köra Prison island på Pitchers på måndagen och sedan ha en spelkväll på Kåren på tisdagen, och de andra introgrupperna får ha en spelkväll på Kåren på måndagen och sedan en Prison island-kväll på Pitchers på tisdagen. Hängde du med? Förmodligen inte, men det är lugnt, för dina faddrar har stenkoll! 

Vi har väl alla någonsin sett “Fångarna på fortet” på TV och tänkt att “det där, det vill jag prova!” Imorgon kväll får ni chansen! Vi ska allihopa till Prison Island där vi ska försöka lösa utmanande uppgifter som kommer kräva både gnuggande av tankeknölar, samarbete och laganda.

Var? Samling i Studentcentrum eller Våghustorget

När? kl. 18:15 eller 18:45

Behöver jag ha med något? Introbricka och ditt bästa spel/lekhumör 

Måndag 12/9 & Tisdag 13/9 – Spelkväll

Sista veckan på introt är (tyvärr) här. Dock finns det ingen anledning att känna sig ledsen för det, för vi har massor med roliga aktiviteter kvar! Vi inleder veckan med en spelkväll/Prison island-kväll där hälften av introgrupperna får köra Prison island på Pitchers på måndagen och sedan ha en spelkväll på Kåren på tisdagen, och de andra introgrupperna får ha en spelkväll på Kåren på måndagen och sedan en Prison island-kväll på Pitchers på tisdagen. Hängde du med? Förmodligen inte, men det är lugnt, för dina faddrar har stenkoll! 

Vem älskar inte lite härliga brädspel? Vi har samlat en rad med roliga brädspel att spela ihop tillsammans med grupperna.Vi samlas på Kårhuset för en skön pluggpaus-tisdag, så släpp kurslitteraturen, kasta tärningarna, plocka 4 nya kort och passera gå – nu åker vi!

Var? Samling i Studentcentrum eller Våghustorget

När? kl. 18:15 eller 18:45

Behöver jag ha med något? Introbricka och ditt bästa spel/lekhumör 

Onsdag 14/9 – Temafest

Det har äntligen blivit dags att få klä ut sig till de yrkesgrupper som hör till era introgrupper! Tänk er en riktigt klassisk after work där ni inte riktigt hunnit hem för att byta om efter ett långt jobbpass. Denna kväll kommer att börja på Satin, och avslutas på Strömpis, så det finns gott om möjligheter för er att visa upp era grymma uniformer så att hela Örebro ser! 

Var? Samling Studentcentrum eller Våghustorget

När? kl. 17:30 eller 18:00

Behöver jag ha med något? Introbricka och legitmation

Fredag 16/9 – Örebrodagen

Det har äntligen blivit dags för den traditionella Örebrodagen! Vad är då Örebrodagen undrar kanske du? Jo, men det ska vi berätta för dig. Örebrodagen är en 5-kamp mellan de olika kårsektionerna på Örebro universitet, som går av stapeln under varje höstintro och dagen är fullspäckad med roliga tävlingar och aktiviteter. Detta är helt klart en av höjdpunkterna på introt! Här behövs både ni tävlingsinriktade som hjälper Corax till segern, men även en stor kärleksröd hejarklack. Detta vill du inte missa! Låt Corax höras med glädje och härliga ramsor så kan vi nog få hela Örebro att sjunga med!

Var? Samling i Studentcentrum eller Våghustorget

När? kl. 11:15 eller 11:45

Behöver jag ha med något? Introbricka och din Coraxröda vinnarinstinkt! <3

Fredag 16/9 – Togafest

Nu är det äntligen dags för ännu en traditionell introaktivitet! Den årliga togafesten har funnits med så länge så att det sägs att självaste Julius Caesar minns den med värme. Så snurra in er i ett ett lakan, dra på er era sandaler och för all del, glöm inte introbrickan! Vi börjar med förfester i grupperna så ses vi senare på Ritz!

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara

När? kl. 18:00

Behöver jag ha med något? Introbricka och legitimation

Lördag 17/9 – Brännboll mot Sobra

Dagen är kommen, det är äntligen dags för den traditionella (vin)narbrännbollen mot kårsektionen Sobra, och här står allt och lite till på spel!  Detta är en långtgående tradition och den vinnande kårsektionens får skryträttigheter till nästa termin. Så värm upp slagarmen, dra på er era snabbaste skor och tagga till rejält nu så visar vi Sobra att kärleken är röd!

Var Samling i Studentcentrum

När? kl. 11:45

Vad ska jag ha med mig? Introbrickan, oömma kläder och snabba skor!

Lördag 17/9 – Pyjamasparty

Visst går tiden fort när man har roligt? Vi är redan framme vid sista introkvällen, hur hände det? Den ska i alla fall avslutas med den absolut mysigaste festen! Ta på tofflor, morgonrock, mysdress eller pyjamas (listan kan göras lång) och ladda upp med era bästa pyjamaspartyaktiviteter! Efter förfester i egna grupperna avslutar vi introduktionen genom att röra oss mot Örebros egna kårhus, även kallat Kåren! Hur lyxigt att ha en klubb på campus? Detta måste vi ju såklart undersöka. Och som man brukar säga: if you SNOOZE you LOSE – så detta vill ni inte missa!

Var? Kolla med dina faddrar vart just din grupp ska vara

När? kl. 18:00

Behöver jag ha med något? Introbricka och legitmation

Lördag 15/10 – FINSITTNING 

Mer info om finsittningen kommer senare…